Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Ez a legkorszerűbb orvosi berendezésekkel felszerelt mentőautó Szabadkán

2022.03.30
15:46
2022.03.30
17:12
Forrás
Pannon RTV
A szerb egészségügyi minisztérium adományozta a járművet.

Defibrillátorral és vákuumszivattyúval ellátott mentőautóval gazdagodott a szabadkai mentőszolgálat. A legkorszerűbb orvosi berendezésekkel felszerelt jármű a szerb egészségügyi minisztérium adománya, amely lehetővé teszi a legveszélyeztetettebb betegek megfelelő ellátását. A szabadkai mentőszolgálat csapatait havonta csaknem 10 alkalommal hívják ki ilyen súlyos betegekhez - mondta dr. Mihaela Budimski Soldat sürgősségi szakorvos. A Szabadkai Egészségház az év elején 5,5 millió dinárból vásárolt egy sürgősségi autót, azonban azt még el kell látni korszerű felszereléssel - ismertette Ivanka Beoković, az intézmény igazgatója. A szabadkai mentőszolgálat 38 járművel rendelkezik, ezek közül 18 mentőautó és 20 alkalmas sürgősségi mentésre.

Dr. Mihaela Budimski Soldat, sürgősségi szakorvos, Mentőszolgálat, Szabadka: „Ami a fokozottan veszélyeztetett betegeket illeti, vagyis az életveszélyes állapotban lévő pácienseket, akiket szállítunk, ezt biztosítja az a defibrillátor. A műszer lehetővé teszi a betegek megfigyelését és megfelelő ellátását. Szolgálatunk Újvidékre szállítja a betegeket, amennyiben szívinfarktusos betegeink vannak, abban az időszakban, amikor a Szabadkai Közkórház katéterező terme nem működik.”

Szabadka
dr. Mihaela Budimski Soldat
mentőautó
mentőszolgálat

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.