Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Fákat az illegális szeméttelep helyére!

2021.10.07
19:02
2021.10.07
20:01
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság egyik legnagyobb faiskoláját látogatta meg Szabadkán Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár. A Pokret Gorana Subotica faiskola idén 326 ezer dinár összértékű támogatást kapott, hogy zöldebbé tegye Szabadkát.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár először Bojan Šoralov, az észak-bácskai körzet vezetőjével beszélgetett egyebek mellett olyan területekről, amelyeket sürgősen fásítani kell Szabadkán.

Bojan Šoralov: „Ami az észak-bácskai körzet erdősítését illeti, vannak olyan területek, amelyeket sürgősen rekultiválnunk kell, elsősorban azokat a területeket ahonnan homokot használtak az Y-elágazás kiépítéséhez. Az egyik ilyen területen ma egy illegális szeméttelep van, úgy gondolom, hogy ennek véget kell vetnünk és mielőbb fásítani.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A másik hely, amit szintén sürgősen zöldíteni kell, az a városi szeméttelep - tette hozzá az észak-bácskai körzet vezetője. A projektet az egyik szabadkai faiskola együttműködésével fogják megvalósítani.

Pintér József, a faiskola vezetője: „Ismerős lehet Önöknek, hogy Vajdaság területének a 4,9 százaléka erdő, ami az egyik legkevesebb Európában. 15-16 százalék lenne a megfelelő vidékünkön, többet vágnak, mint ültetnek, de különféle projektekkel próbáljuk javítani a százalékokat, persze, hogy a 4,9-ről 15 százalékig jussunk, amit Európa kér tőlünk. Tökéletes példa a szomszédos Magyarország, akiknek az előcsatlakozási alapokból sikerült duplájára növelniük az erdős területeket. Remélem, hogy mi is elindulunk azon az úton.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Čedomir Božić, a tartományi mezőgazdasági titkár a megbeszélést követően megnézte a faiskolát.

„Kevesebb mint egy év alatt, harmadszor vagyunk itt Szabadkán. A látogatás egyik oka a Pokret Gorana Subotice faiskola bejárása, amely idén 326 ezer dinárt kapott az illetékes titkárságtól az erdősítésre szánt alapból. Ha az előző négy évet nézzük, akkor összesen 1,32 millió dinárt kaptak.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A tartományi mezőgazdasági titkár reméli, hogy jövőre még nagyobb összeget tudnak majd erdősítésre elkülöníteni.

Szabadka
Čedomir Božić
Bojan Šoralov
Pintér József

Most

18:10

Fagyos napok jönnek

Szerdáig fagyos napokra készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok körül mozog majd Szerbiában.
14:47, Frissítve: 16:38

Tejbajok

Egyre kevesebb a fejőstehén, és egyre több a probléma a tejjel Szerbiában.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.