Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

Falunap és templombúcsú Muzslyán

2022.09.06
12:00
2022.09.06
17:56
Forrás
Pannon RTV
Templombúcsút és falunapot ünnepelnek a hétvégén a 132 éves bánáti Muzslyán.

Az ünnepséget hagyományosan a falu védőszentje Mária Napjához közelebb eső hétvégén tartják. A program pénteken este a kamarazenekar koncertjével kezdődik a Szűz Mária Szent neve plébániatemplomban. Szombaton első alkalommal megtartják a Bálity Midhat kézilabda emléktornát, díszülést tart a helyi közösség tanácsa, a Magyar Házban pedig kiállításon mutatkoznak be a helybeli civil szervezetek. Lesz főzőverseny, művelődési műsor és lakodalmas est is. Ilyenkor megkétszereződik a hat és félezer lakosú helyi közösség létszáma.

Palatinus Ervin, Muzslya HK tanácselnöke: "A muzslyai búcsú az Muzslya legnagyobb ünnepe, meg egy őskori hagyomány. Erre a napra nem csak a környező településekről jönnek sokan, hanem sajnos, akiknek muszáj volt, hogy elvándoroljanak a munka meg a jobb élet lehetősége után, azok is hazajönnek erre a napra és eltöltenek a sajátjaikkal, a rokonaikkal, a családjukkal egy kellemes hétvégét."

falunap
búcsú
Muzslya

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.