Ugrás a tartalomra
Pannon RTGV/Molnár Ádám

Falunapot ünnepel Velebit

2019-07-13
14:25
2019-07-13
16:59
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsa községhez tartozó, mintegy 200 lelket számláló Velebiten a kissé hűvös idő sem szegte kedvét a lelkes úszóknak. Megrendezték az úszómaratont a velebiti tavon.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a 6. Velebiti Úszómaratonon. Az idő kissé hideg volt, de a tó hőmérséklete sokak szerint pont alkalmas volt úszásra. A versenyzők négy kategóriában indulhattak és az abszolút győztes Balog Kornél lett Magyarkanizsáról. Szavai szerint a sok edzéssel és a sok felkészüléssel érte el a sikert. „Nagyon sokat edzettünk, most a nyáron a hét minden napján két edzésünk van és ezekkel készültünk.”

Idén a maratonra 80-an neveztek be. Újdonságokkal is készültek a szervezők. György Anita, elnök, Úszóklub, Magyarkanizsa: „Ebben az évben hatodik alkalommal rendeztük meg a velebiti úszómaratont, az idei év különlegessége, hogy első ízben van megrendezve a vajdasági bajnokság, ez 5 kilométeres távot jelent, illetve 2 kilométeres van még, illetve voltak kis távos versenyzőink, azok 100 és 200 méteren indultak.”

Az egész napos rendezvényt az úszás mellett további programok is színesítik. Kravić Miloš, elnök, községi képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Ezután is folytatódik a Faluházban a rendezvény, ebéddel a helyiek és a vendégek számára, majd este közös ünneplés lesz a sátorban, hogy egy méltóságteljes kulturális emléket állítsunk Nikola Teslának Velebiten.”

A velebitiek egyébként minden évben Nikola Tesla születésnapjához időzítik a falunapot, ugyanis a helyiek Likából származnak, ahol a híres feltaláló is született.

Velebit
falunap

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.