Ugrás a tartalomra
Pannon RTGV/Molnár Ádám

Falunapot ünnepel Velebit

2019-07-13
14:25
2019-07-13
16:59
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsa községhez tartozó, mintegy 200 lelket számláló Velebiten a kissé hűvös idő sem szegte kedvét a lelkes úszóknak. Megrendezték az úszómaratont a velebiti tavon.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a 6. Velebiti Úszómaratonon. Az idő kissé hideg volt, de a tó hőmérséklete sokak szerint pont alkalmas volt úszásra. A versenyzők négy kategóriában indulhattak és az abszolút győztes Balog Kornél lett Magyarkanizsáról. Szavai szerint a sok edzéssel és a sok felkészüléssel érte el a sikert. „Nagyon sokat edzettünk, most a nyáron a hét minden napján két edzésünk van és ezekkel készültünk.”

Idén a maratonra 80-an neveztek be. Újdonságokkal is készültek a szervezők. György Anita, elnök, Úszóklub, Magyarkanizsa: „Ebben az évben hatodik alkalommal rendeztük meg a velebiti úszómaratont, az idei év különlegessége, hogy első ízben van megrendezve a vajdasági bajnokság, ez 5 kilométeres távot jelent, illetve 2 kilométeres van még, illetve voltak kis távos versenyzőink, azok 100 és 200 méteren indultak.”

Az egész napos rendezvényt az úszás mellett további programok is színesítik. Kravić Miloš, elnök, községi képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Ezután is folytatódik a Faluházban a rendezvény, ebéddel a helyiek és a vendégek számára, majd este közös ünneplés lesz a sátorban, hogy egy méltóságteljes kulturális emléket állítsunk Nikola Teslának Velebiten.”

A velebitiek egyébként minden évben Nikola Tesla születésnapjához időzítik a falunapot, ugyanis a helyiek Likából származnak, ahol a híres feltaláló is született.

Velebit
falunap

Most

13:34, Frissítve: 13:47

A vihar aratott Ludason

Tart a múlt heti viharkárok felszámolása Ludason. Az erős széllökések és a csapadék leginkább a mezőgazdaságban, ezen belül is a kukoricaföldeken jelentett nagy veszteségeket.
10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.