Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Falunapot ünnepeltek Gunarason

2021.08.09
12:24
2021.08.09
12:51
Forrás
Pannon RTV
Színes programokkal várták az érdeklődőket. A résztvevők egyebek között tűzoltó-bemutatót és kultúrműsort is láthattak.

Zeneszó és jókedv fogadta stábunkat Gunarason. A főzőverseny mellett a szervezők számos más, színes programmal várták a résztvevőket: volt tűzoltó-bemutató, hálaadó szentmise és művelődési műsor is.

Bográcsokban rotyogtak a finom ételek. Csorba László barátaival érkezett a falunapra és részt vett a főzőversenyen.

Csorba László: "Disznópörköltet főzünk, hagyma alapon készítjük el az ételt, és az a titok, hogy nem használunk hozzá semmi zsiradékot, csak a sertésnek a saját zsírját. A fűszereket nem mondhatom el, mert az titkos."

Az elkészült finomságokat négytagú zsűri értékelte.

Szabó Benke Mária: "Ez a gunarasi rendezvény először van minősítve és igyekeztünk mi zsűrik is, hogy ajándékba részesítsük mindazokat, akik szépen készítik el azaz, hogy legyen szép állaga a pörköltnek. Ne legyen túl hagymás, ne legyen túl zsíros, és nagyon szép színe legyen."

A hagyományápolás is fontos részét képezte a gunarasi rendezvénynek. Szabó Benke Mária varrással foglalkozik. Kiállította kézmunkáit. Mint mondja, szeretné tudását átadni a fiatalabb generációnak.

Szabó Imre, zsűri: "Huszonéve varrok. A saját ruháinkat is mi készítjük, régi kékfestő anyagból és slingelt dolgokból. Összeszedjük nagyanyáink, dédanyáink, vagy a falubeli idős hölgyektől, amit kézimunkát tudunk. És megpróbáljuk ugyanúgy elkészíteni őket. Valamint dekorációkészítéssel ugye a régi tányérok, amik égetett cserépből voltak, vagy vászon tányérok voltak, azokat mindet begyűjtjük."

A szervezők elmondták, sikeres hétvégét tudnak maguk mögött.

Csorba Ottó, elnök, Gunaras HK: "Ez egy fő rendezvénye a helyi közösségnek. Azért tartjuk nagyon fontosnak ezt, mivel nagyon sokan részt vesznek benne. Nagyon sok civil szervezet hozzátesz ahhoz, hogy ez egy sikeres rendezvény legyen. Ilyenkor nem csak a falubeliek ünnepelnek hanem hazajönnek a rokonok, távoli ismerősök. Örülünk annak, egy ilyen hosszú és nehéz év után újra együtt tudunk ünnepelni."

A nap végén a magyarországi énekes, Csordás Tibor adott koncertet, aki a Fieszta popegyüttes frontembere volt a zenekar feloszlásáig. Az est fergeteges tűzijátékkal és retroesttel zárult.

falunap
Gunaras
főzőverseny
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.