Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Falunapot ünnepeltek Magyarcsernyén

2019-07-21
09:05
2019-07-21
16:45
Forrás
Pannon RTV
Horgász- és főzőversennyel, művelődési műsorral, koncertekkel ünnepelték több napon át a falunapot Magyarcsernyén. A házigazdák gazdag programmal várták a helyieket és a vendégeket.

A falunap elsődleges célja a kikapcsolódás és a kapcsolatteremtés, a közösségi program által lehetőséget teremt arra, hogy az emberek jól érezzék magukat. A magyarittabéi Varga Sándor is azt tartja legértékesebbnek, hogy találkozhat más falvak népével: „Ez a leglényegesebb, hogy találkozzunk, szórakozzunk.”

Az elvándoroltak évi szabadságukat úgy tervezik, hogy ilyenkor hazatérjenek - mondja Tóth László, Magyarcsernye polgármestere: „Azok, akik éveken keresztül külföldön élnek, úgy nézik, hogy a mai napra hazaköltözzenek, találkozzanak a rokonsággal, a barátokkal és az ismerősökkel és egy jó hangulat alakul ki itt, a focipályán.”

A falu legnagyobb ünnepén a Prosperitati Alapítvány pályázatain nyert mezőgazdasági gépeket is bemutatták. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Végigsétálva Magyarcsernyén igazán nagyon sok új traktor, nagyon sok új gép látható. Az emberek elégedettek, elmondják, hogy nagyon sok évig kellett volna termelni nyereséggel, eladni és a hasznot esetleg visszaforgatni, hogy ezt el tudják érni. Rövid idő alatt nagyon sokat tudtak előrelépni, megkapaszkodni, itthon a szülőföldön maradni.”

Az idei rendezvény is, mint minden évben, jó hangulatban telt el, megmozgatta az egész környék lakosságát.

Magyarcsernye
falunap
Prosperitati

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.