Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Falutakarítási akció Horgoson

2020-06-02
12:23
2020-06-02
15:58
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Több száz virágot ültettek el kedden délelőtt Horgoson. A magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársai begóniákat, muskátlikat, vincákat és büdöskéket is ültettek. Megszépült a horgosi Művelődési Ház előtti tér.

Varnyú Zoltán a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársa elmondta: „Jelenleg is szépítjük a falu központját. Virágültetés folyik, fűnyírás, takarítás és muskátlikat is helyeztünk ki az oszlopokra.”

A 25 önkéntes között voltak fiatalok és idősek is egyaránt, akik gereblyéztek, gallyakat és szemetet szedtek, valamint füvet vágtak. A faluszépítő akció célja a játszótér rendbetétele, valamint a közterületek szépítése volt.

Sors Róbert, tanácselnök, Horgos HK: „Az akció azt szolgálja, hogy az emberek sajátjuknak érezzék ezt a települést, fontosnak érezzék azt, hogy tenni kell érte valamit és csakis akkor lesz valami szép és jó és kellemes, ha teszünk is érte. Az emberekben is van egy jó érzés, hogy tett valamit a falujáért, nem csak kritizált, hanem pozitívan állt hozzá.”

Sors Róbert hozzátette, tervben van még a piactér rendbetétele, valamint további virágokkal díszítik majd a köztereket a faluban.

Horgos
takarítási akció

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.