Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Fásítanak Magyarkanizsa területén

2019-02-26
12:05
2019-02-26
15:26
Forrás
Pannon RTV
6700 facsemetét ültettek Magyarkanizsa községben december óta az önkormányzat által támogatott fásítási akcióban. A fák ültetésére és hároméves gondozásukra 4 millió dinárt biztosítottak.

Ez első facsemeték decemberben kerültek a helyükre a fásítási akciónak köszönhetően. Martonoson 400 darab kis fa ékesíti majd a falu területét, ebből a központban már számos tuját a helyére ültettek. Horgoson az általános iskola udvara szépült meg, összesen 200 darab facsemetét kapott a helyi közösség. Sors Róbert, tanácselnök, Horgos HK: „Úgy néztük, hogy elsősorban az iskolában, ahol megkezdődött már egy fásítás, egy zöld övezet kialakítása, elsősorban ide helyeztük a hangsúlyt, hogy itt örökzöldeket tudjunk elültetni, tehát fenyőfát, tujafákat, ez sikerült is.”

Az ültetést és szükséges munkálatokat a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat vállalta. Dognár Viktor, a kommunális szektor vezetője, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Az idei szezonban mintegy 6700 facsemete került elültetésre, ebből a 6700 facsemetéből mintegy 4400 darab lombhullató és örökzöld, valamint 2200-300 darab cserje, ami a nagyparkot fogja majd díszíteni, április és május folyamán kerül ez a rész befejezésre.”

A facsemeték összértéke 2 millió dinár. A növényeket azonban nem csak elültetni kell, hanem gondozni is. Erre további 2 millió dinárt különített el az önkormányzat és szintén a közvállalat dolgozóit bízták meg a feladattal, a szükséges rendszeres locsolás pedig a helyi közösségek tűzoltóinak a feladata. Radomir Milojević, környezetvédelemmel megbízott tanácstag, KT, Magyarkanizsa: „Sikeresen teljesítettük a helyi közösségek elnökeinek kéréseit. Mindazokra a helyekre ültettünk fákat, ahol valaha erdő volt, de kivágásra kerültek, mint például Oromhegyesen, ahol a régi helyére teljesen új erdőt hoztunk létre. Új szélvédő sávok is létesültek. Mindazokra a helyekre, ahova lehetett, új kisfákat ültettünk.”

A fásítást a tervek szerint február végén fejezik be a helyi közösségek területén.

Magyarkanizsa
fásít

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.