Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Faültetési akciót tartottak Alsótavankúton

2019-11-17
14:51
2019-11-17
18:03
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság Erdei Közvállalat csapata ma önkéntesekkel kiegészülve mintegy 2750 feketefenyőt ültetett el, egy hektár területen. Az akciót több vajdasági városban is megtartották.

A környezetvédelem érdekében egyre többen fogadják el, hogy igenis tennünk kell valami jót és hasznosat, ha meg szeretnék óvni a környezetet. Például fát ültetnek. Ilyen megmozdulást indított a Vajdasági Erdei Közvállalat, amely több önkéntessel faültetési akcióba kezdett Vajdaság-szerte.

Faragó Zsolt első alkalommal önkénteskedik. Elmondta, hasznosnak tartja az ilyen jellegű akciókat, hiszen ezzel csakis jót tehetünk az emberiség számára. „Elsősorban segítség végett, és természetesen, hogy pótoljuk a hiányzó fákat.”

A fáknak kulcsfontosságú szerepük van a Föld és az emberiség számára. Oxigént termelnek, védik a földterületeket és a vízterületeket - emelte ki Kókai Roland, a Vajdasági Erdei Közvállalat igazgatója. „A mai nap folyamán bevontunk kb 20 önkéntest a Vajdasági Erdei Közvállalat rendhagyó munkáiba. 2750 fekete fenyőt fognak ma elültetni az önkéntesek a szakembereinkkel karöltve 1 hektár területen. Egyébként is tesszük ezeket a tevékenységeket, de az a célja ennek az akciónak, hogy a polgárokat közelebb hozzuk és a polgárokkal megértessük az erdészeti tevékenységeket.”

Több mint 30 településen tartottak hasonló akciót az országban. Vasárnap Apatinban és Hódságon ültettek örökzöldet.

Szabadka
faültetés
környezetvédelem
légszennyezés

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.