Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Fejlesztések Kishegyesen

2023.02.01
18:02
2023.02.01
20:55
Forrás
Pannon RTV
Új játszótereket kaptak a Kishegyes községbeli gyerekek. Kishegyesen jól halad a valamikori szövetkezeti otthon és színház felújítása, épül a Belgrád-Budapest vasút. Bácsfeketehegyen fásítottak, buszmegállók épülnek, készül a szennyvízelvezető.

Tavaly 77 háztartás pályázott sikeresen Kishegyes energiahatékonysági programján. A 6 millió dináros köztársasági eszközök mellé az önkormányzat további 6 millió dinárral támogatta a polgárokat. A lakosok összesen hat kategóriában pályázhattak nyílászárók cseréjére és fűtésrendszerek beszerzésére vagy korszerűsítésére. Jelenleg a napelemekre vonatkozó pályázás zajlik.

Kishegyes központja is nagy átalakuláson megy keresztül. Jól haladnak a valamikori szövetkezeti otthon és színház felújítási munkálatai. Az épületkomplexum előtti tér is megújul, valamint kívül-belül korszerű és az igényeknek megfelelő tartalmakat kap, mint színház, könyvtár, a művelődési egyesület próbaterme, ifiklub és egyebek. Mindezt a magyar kormány támogatásával valósítják meg. 

Kishegyest is érinti a Budapest-Belgrád vasút kiépítése. A vasúti töltésnél régészeti ásatások zajlanak, ugyanis szarmata-kori település nyomaira bukkantak. A falu keleti részénél lévő hidat lebontották, de már jól látszanak az új felüljáró nyomvonalai.

A Közügyekben Juhász Bálinttal, a Községi Képviselő-testület elnökével és Sándor István alpolgármesterrel beszélgettünk ezekről a témákról.

Kishegyes
Bácsfeketehegy
Sándor István
Juhász Bálint
játszótér
vasút
ásatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű