Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fejlesztések Magyarkanizsa Községben

2022.02.21
21:01
2022.02.21
22:19
Forrás
Pannon RTV
Utcák, kerékpárút, középületek és programok. Magyarkanizsa Község fejlesztési stratégiájáról is beszámoltunk a Közügyeben.

Horgos utcáin sokan csak áthajtanak autóval, miközben valamelyik határátkelő felé igyekeznek. A hírekben leggyakrabban a migránsválság kapcsán emlegetik a falut. Érdemes azonban megállni a településen, hiszen folyamatosan épül-szépül. Az elmúlt időszakban több beruházás is történt itt, de a kulturális élet sokszínűsége mellett sem szabad szó nélkül elmenni. Az itt élők, folyamatosan azon tevékenykednek, hogy valamilyen formában fejlesszék közösségüket.

Beruházásokból sincs hiány Horgoson, a tavalyi év során a kerékpárút egy szakasza is kiépült, ami nagy jelentőséggel bír a helyieknél, valamint az idén is szeretnék folytatni a kerékpárút kiépítését, a határátkelőhely irányába. Továbbá a zöld felületek karbantartása is folyamatos volt az egész év során. Emellett tervekből sincs hiány.

Az elmúlt években a kulturális élet is virágzik Horgoson. Minden ünnepkör, minden jeles dátum köré épül valamilyen foglalkozás, valamilyen rendezvény ahol a fiatal és az idősebb korosztály is kibontakozhat. A programok szinte heti rendszereséggel jelentkeznek és a helyiek szívesen látogatnak ki ezekre.

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a község 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének javaslatát. Erről beszélgettünk a Közügyekben Fejsztámer Róbert, polgármesterrel.

Magyarkanizsa

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.