Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fejlesztések a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben

2021.11.08
22:19
2021.11.09
07:52
Forrás
Pannon RTV
Módosítják a Vasutas Helyi Közösségre vonatkozó rendezési tervet. Az új tervek magvalósításával fontos dolgok oldódnak meg a helyi közösségben – emelte ki Boros Elvira, Szabadka Város Képviselő-testületének tagja a Közügyekben.

Egyre többen  választják a Vasutas Helyi Közösséget lakóhelyüknek. Az infrastruktúra ezt a gyors fejlődést nem követte így több dolog is megoldásra vár. Az idei év folyamán sikerült több égető problémát is orvosolni, így új vízvezetéket és  aszfaltburkolatot kapott a Tölgyfa utca és a hozzátartozó két zsákutca is – emelte ki Boros Elvira. Hozzátette, hogy az 51-es Divízió egy részét is sikerült leaszfaltozni és kiszélesíteni.

A jövőben dolgozni kell a szennyvízhálózat bővítésén és a gyalogjárdák és utak felújításán is a város ezen részében – tette hozzá. A Városi Képviselő Testület múlt heti ülésén elfogadták az a rendeletet, amely a Vasutas HK rendezési tervének módosítására vonatkozik, ami sok újdonságot hoz majd a helyi közösség számára – emelte ki  Boros Elvira.

„Új tervdokumentáció készül, amely a Vasutas HK  egyik legelmaradottabb részét fogja szabályozni. A terv célja az új utcák regulálása, a meglevő utcák bővítése és hogy minden családi ház, vagy építésre szánt telek elérhető legyen. A tervnek fontos célja még a Belgrád-Szabadka vasút felett épülő felüljárók összehangolása a meglevő, vagy a jövőben építendő utcákkal. Tudni kell, hogy három felüljáró lesz kialakítva.”

Szabadka
Boros Elvira
Vasutas Helyi Közösség

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.