Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Fejlesztések Szabadkán

2022.03.11
16:38
2022.03.11
17:57
Forrás
Pannon RTV
A Vasutas és Makkhetes Helyi Közösséget érintik a beruházások.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Zajlik az utcai vízvezeték kiépítése a Vasutas és Makkhetes Helyi Közösségben. A Szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat részvételével a Méhész, a Milutin Uskoković, a Makarska és a Meggyes utcában bővítik a vízvezeték-hálózatot.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Vasutas Helyi Közösség területen hosszú ideje problémát jelentett az esővíz és a szennyvíz elvezetése. Boros Elvira, Szabadka Város Képviselő-testületének VMSZ-es képviselője elmondta, az utóbbi években a helyi közösség kevesebb figyelmet kapott. Idén azonban ezen a területen is előrelépések várhatók. „Hosszú évekig szinte alig történtek beruházások. A korábbi években nem volt ekkora figyelem szánva ennek a közösségnek, mint az utóbbi években. Gondolok itt az elmúlt 2,5 évre, hiszen nagyon sokféle beruházás történt ez az idő alatt.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója kiemelte, Szabadkán és környékén megfelelő a vízelvezetés. A Vasutas Helyi Közösségben azonban csak 68 százalékos az ivóvízhálózat lefedettsége. „Szabadka, Radanovác és Palics teljes mértékben le van fedve kezelt vízzel az európai és a világkövetelményeknek megfelelően. Itt igyekeztünk szűkösen, amennyire erőnk engedi, a második feltételnek is eleget tenni. Ezek a hálózatbővítések, amit a vízmű saját erőből meg tud csinálni.”

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere elmondta, több fejlesztés is várható, valamint a Vasutas Helyi Közösség mellett Makkhetesen is zajlanak beruházások. „Olyan helyi közösség, ahol számtalan utcában nincs víz, nincs szennyvíz és aszfalt, nagyon fontos, hogy úgy, mint Makkhetesen is, tudjuk segíteni új infrastruktúrával. Ezzel élhetőbb körülményeket biztosítunk a polgárok számára. Összesen 822 méter vízvezeték lesz lehelyezve, és 42 új bekötést tudunk elvégezni.”

A Tisztább Szerbiáért projektnek köszönhetően megvalósultak a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat által már elkészített tervdokumentációk, 7 millió dinár értékben. A munkálatok befejezése áprilisra várható.

Szabadka
fejlesztés
beruházás
vízvezeték
szennyvízhálózat
Boros Elvira
Sugár György
Kern Imre
Vasutas Helyi Közösség
Makkhetes HK

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű