Ugrás a tartalomra
Zentagunaras
Pannon RTV

Fejlesztések Zentagunarason

2018-01-30
13:37
2018-01-30
16:28
A falu körüli tanyák infrastrukturális fejlesztése folyamatban van, a tervek szerint hamarosan folytatják a farmokra vezető utak aszfaltozását is.

Folyamatos a vízvezeték-hálózat cseréje Zentagunarason. Az elmúlt öt évben öt kilométeres szakaszon tettek le új csöveket, jelenleg egy 1,3 km-es szakaszon zajlik a csövek cseréje.
Zentagunarason főként mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozik a lakosság. A falu külső területén található farmokhoz nemrégiben juttatták el a vezetékes vizet. A gazdák abban reménykednek, hogy nemsokára folytatni fogják a szilárd útburkolat kiépítését, hiszen az nagyban megkönnyítené a munkájukat. A csapadékos időjárásban nagyon nehéz a közlekedés ezen a területen.

Zentagunaras

Farkas Ferenc, Zentagunaras: „Az aszfaltos útra óriási szüksége van az erre élő gazdálkodó embereknek, mert nagyban megkönnyítené a munkánkat, könnyebb volna a jószágszállítás, takarmánybeszállítás, és maga az élet is.”

a faluu központjában javában zajlik a vízhálózat cseréje. Az elmúlt években öt kilométeren sikerült lecserélni a régi azbeszt csöveket.

Kádár Krisztina, Zentagunaras: „A vízvezeték cseréjére nagyon nagy szükség van, mert régi csövek vannak még, 30-40 éves csövek, és elég rossz a vízminőség is.”

Vass Árpád, Zentagunaras: „Én a Petőfi Sándor utcában lakom, ott tavaly volt vízvezetékcsere, a régi rendszerünk elavult volt, rengeteg csőtörés volt, most érezhetően javult a víz minősége az új csőrendszernek köszönhetően.”

Zentagunaras

Jelenleg ötmillió dinár értékben kerül új vízvezeték a faluba. Tartományi támogatásból, valamint a helyi közösség eszközeiből valósítják meg ezt a fejlesztést. Sípos Hajnalka, elnök, Végrehajtó Bizottság, Zentagunaras HK: „1300 m hosszan készül el a vízvezeték cseréje, valamint, ami úgy gondolom, hogy nagyon nagy jelentőséggel bír és ezért is kaptuk a tartományi titkárságtól a támogatást, hogy közel tíz szállást kapcsolunk rá az új vízvezeték-hálózatra.”

Az elmúlt években a helyi utakat, járdákat és határutakat is javították Zentagunarason. Amint az időjárás megengedi, tovább folytatják a határutak kiépítését, és a településen belüli aszfaltozatlan utcák rendezését, amelyekre biztosították már a pénzeszközöket.

Zentagunaras
vízvezeték
útjavítás

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.