Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fellobbant a hit lángja Zentán

2021.11.29
07:58
2021.11.29
15:42
Forrás
Pannon RTV
Ünneplőbe öltözött a város, meggyulladt az adventi időszak első, a hitet jelképező gyertya a város koszorúján. A karácsonyig tartó eljövetel időszakában, az idén is, fényárban úszik Zenta városa.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A karácsony előtti várakozás időszakát szimbolizáló adventi koszorú első, a hitet jelképező gyertyája lobbant fel Zentán vasárnap este. Az ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozat a helyi Idegenforgalmi Szervezet és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ szervezésében valósult meg.

Juhász Attila, Zenta Képviselő Testületének oktatással és művelődéssel megbízott tagja kiemelte: „Közösség, nemzet, család - hogyha ezeken a fogalmakon egy kicsit elgondolkodunk, átérezzük és átgondoljuk ezeknek a tartalmát és jelentését, ez az ami az embert igazán hosszútávra meghatározhatja. Az elkövetkező időszaknak a lépéseit átgondolva, megfogalmazhatjuk a fontos és a kevésbé fontos dolgokat.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Városháza oszlopcsarnokában megtartott gyertyagyújtást a helyi Délibáb Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara és vegyes kórusa által előadott ünnepi dallamok tették meghitté. Az egyesület tagja Tandari Ferenc, mint mondja csodaként éli meg a várakozás időszakát.

„Ebben a rohanó világban próbálunk egy kicsit visszafogni, ami a munkát illeti és próbálunk inkább egymásra összpontosítani. Ez a négy hét tudjuk, hogy nem sok az évben, de legalább ezt a kicsit kihasználjuk és készülünk a karácsonyra.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén is a város polgármestere, Czegledi Rudolf lobbantotta lángra a hitet jelképező első gyertyát.

„A hagyományunk megőrzése a cél. Megtiszteltetés számunkra és örömteli, hogy ilyenkor időt szakítanak az emberek, eljönnek és egy meghitt hangulatban, közösen készülünk az ünnepre.”

 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A város közös adventi koszorúján ezentúl minden vasárnap este 18:00 gyújtják meg a gyertyákat.

Zenta
adventi időszak
Juhász Attila
Tandari Ferenc
Czegledi Rudolf

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.