Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felnőttképzés a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában

2021.06.18
12:33
2021.08.18
16:03
Forrás
Pannon RTV
A jelentkezés már megkezdődött. A résztvevők három év alatt sajátíthatják el az általános iskolai tananyagot, a képzés végeztével pedig bizonyítványt kapnak.

Felnőttképzési tanfolyamot indít októbertől a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola. Denkovics Lea idén végzett a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola által szervezett felnőttképzésen. „Amikor általános iskolás voltam, akkor történtek olyan esetek az iskolában, amik megnehezítették, hogy én ezt be tudjam fejezni, bántottak az osztálytársaim és ezért abbamaradt. Amikor megtudtam, hogy nyílik az esti iskola akkor ez egy kiváló lehetőség volt arra, hogy én ezt be tudjam fejezni és tovább tudjak lépni és ez egy nagy sikerélmény volt számomra.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ingyenesen biztosított felnőttképzés késő délutáni tanítási rend szerint iskolarendszerben működik októbertől májusig. Az általános iskolai bizonyítvány megszerzése három tanítási évet foglal magába. Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „A közvélemény úgy tudja, hogy esti iskola, de a hivatalos neve Második esély program. Ez arról szól, hogy esélyt adunk azoknak a felnőtt embereknek, akiknek valami folytán nem sikerült befejezniük az általános iskolát, és hogy érvényesülni tudjanak a további életben ezért adunk nekik egy lehetőséget, hogy befejezzék. Három ciklusban folyik nálunk a munka, az első ciklus az alsó osztály, a második az 5. és 6. osztály, a harmadik pedig a 7. és 8. osztály.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta községben a Petőfi Sándor Általános Iskolában, valamint a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában szervezik meg több éve ingyenesen a képzést. Juhász Attila, oktatással megbízott tanácstag, Zenta KT: „Már nemcsak arról kell beszélnünk, hogy az ember tud-e írni vagy sem, hanem már a számítógépes írástudásról kellene beszélgetnünk, de sajnos még mindig jelen van az előző tény, de ezt próbáljuk kiszűrni, próbáljuk úgy áthidalni, hogy megkeressük azt a megoldást, ami a legjobb. Ebben partnerek azok a köztársasági előírások, amelyek a különböző segélyeket különféle képzésekhez kötniük. Ebből a szempontból ez egy nagy előrelépés, mert az aki képzetlen, annak sokkal nehezebb munkát találni, az akinek nincs általános iskolája se, annak szinte lehetetlenség munkahelyet biztosítani.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felnőttképzés jelentkezési határideje augusztus 30-a, a jelentkezés feltétele pedig a már betöltött 16. életév. Az érdeklődők munkanapokon 9 és 13 óra között a 024/811-412-es telefonszámon vagy személyesen az iskola titkárságán kérhetnek további felvilágosítást.

felnőttképzés
Petőfi Sándor Általános Iskola
Zenta

Most

07:34, Frissítve: 07:45

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.