Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felsőhegyen helyi közösségi választásokat követelnek

2019-07-25
15:41
2020-01-25
14:17
Mintegy kétszáz felsőhegyi lakos írta alá azt a petíciót, amelyben a helyi közösség tanácsának és elnökének a leváltását követelik.

A lakosok szerint a helyi közösség nem működik eredményesen, és semmit sem tesznek a település érdekében. Később a zentai KKT elnökhelyettese bekérte a petíció eredeti példányát is, azóta nem történt változás az ügyben.

A témával kapcsolatban a Demokrata Párt, a Magyar Mozgalom - VMDK és a Magyar Polgári Szövetség - Zenta a Zentaiaké képviselő-testületi frakciók tartottak sajtótájékoztatót Zentán. Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom - VMDK frakcióvezetője kiemelte, a három zentai ellenzéki frakció támogatja a felsőhegyi polgárok kezdeményezését.

Zsoldos Ferenc, zentai önkormányzati frakcióvezető, MM - VMDK: „Zentán a három ellenzéki frakció, jelen estben a Magyar Polgári Szövetség, a Demokrata Párt, a Magyar Mozgalom és a VMDK egyöntetűen szeretné, hogy napirendre tűzze a KKT ezt az ügyet. Mindenféleképpen legyen napirenden az, hogy Felsőhegyen írják ki a helyi közösségi választásokat. Mivel a hatalmon lévők ezt nem akarják megtenni, ezért van egy olyan eszközünk - nekünk ellenzéki képviselőknek - rendes ülést tudunk összehívni az általunk képviselt napirend alapján, minimum tíz képviselővel. Mi vagyunk annyian. Ezt meg fogjuk tenni, hogy ha a következő KKT ülésén nem látjuk napirenden a felsőhegyi választás ügyét.”

Felsőhegy
helyi közösségi választás
Zsoldos Ferenc
petíció
Zenta

Most

12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.
08:54, Frissítve: 12:43

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű