Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Szabadkán

2019.05.12
10:48
2019.05.12
17:01
Forrás
Pannon RTV
Több mint 760 köbméter, azaz 560 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el egy hektárnyi területről a szabadkai önkormányzat a köztisztasági közvállalattal együttműködve.
Pannon RTV

Az Újváros és a Kisradonovác helyi közösségben végezték el az akciót. Az intézkedés költsége meghaladja az egymillió dinárt. Csaknem 130 teherautó hulladékot szedtek össze. Globális, társadalmi és szemléleti gondról van szó – jelentette ki Híradónknak Vitković Aleksandar, az önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára.

Pannon RTV

Az elmúlt időszakban a szabadkai második kaszárnya mögötti dűlőút mentén, valamint a Pionir csokoládégyár mögötti félreeső utcában is szeméthegyek tornyosultak, de mára ezeket eltakarították. Remélhetőleg nem alakul ki újabb illegális lerakó a területen

Pannon RTV

Idén 15 millió dinárt tesz ki a városi költségvetésben az illegális szemétlerakók felszámolására szánt összeg. A város minden helyi közösségében gondot jelent az illegális szemétlerakás. Most a Pionir csokigyár és a második kaszárnya mögötti illegális lerakót számolták fel.

Vitković Aleksandar, az önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára: „Az építési törmeléktől a házi kedvenc tetemeken keresztül, háztartási hulladékot és műanyag flakonokat találtunk az illegális szemétlerakóknál. A legnagyobb gondot a műanyag zacskók tömkelege okozza. Ezzel az a gond, hogy nem bomlik le és a szél széthordja.”

Pannon RTV

Óriási probléma, hogy amint felszámolnak egyes lerakókat, jelentkeznek újabbak. Megoldást lehetne az, ha a helyiek bejelentenék az illegális szemétlerakást. Május végére a bajai vasút mentén is elvégzik a tisztítást és újabbak következnek.

Szabadka
illegális szeméttelep

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.