Ugrás a tartalomra
Illegális szeméttelep
Pannon RTV

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Szabadkán

2019-05-12
10:48
2019-05-12
17:01
Forrás
Pannon RTV
Több mint 760 köbméter, azaz 560 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el egy hektárnyi területről a szabadkai önkormányzat a köztisztasági közvállalattal együttműködve.
Szemét a sinek mellett

Az Újváros és a Kisradonovác helyi közösségben végezték el az akciót. Az intézkedés költsége meghaladja az egymillió dinárt. Csaknem 130 teherautó hulladékot szedtek össze. Globális, társadalmi és szemléleti gondról van szó – jelentette ki Híradónknak Vitković Aleksandar, az önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára.

Az elmúlt időszakban a szabadkai második kaszárnya mögötti dűlőút mentén, valamint a Pionir csokoládégyár mögötti félreeső utcában is szeméthegyek tornyosultak, de mára ezeket eltakarították. Remélhetőleg nem alakul ki újabb illegális lerakó a területen

Idén 15 millió dinárt tesz ki a városi költségvetésben az illegális szemétlerakók felszámolására szánt összeg. A város minden helyi közösségében gondot jelent az illegális szemétlerakás. Most a Pionir csokigyár és a második kaszárnya mögötti illegális lerakót számolták fel.

Vitković Aleksandar, az önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára: „Az építési törmeléktől a házi kedvenc tetemeken keresztül, háztartási hulladékot és műanyag flakonokat találtunk az illegális szemétlerakóknál. A legnagyobb gondot a műanyag zacskók tömkelege okozza. Ezzel az a gond, hogy nem bomlik le és a szél széthordja.”

Óriási probléma, hogy amint felszámolnak egyes lerakókat, jelentkeznek újabbak. Megoldást lehetne az, ha a helyiek bejelentenék az illegális szemétlerakást. Május végére a bajai vasút mentén is elvégzik a tisztítást és újabbak következnek.

Szabadka
illegális szeméttelep

Most

15:13

359 új fertőzött egyetlen nap alatt

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában újabb 359 esetet regisztráltak és újabb 6 személy elhunyt, így a halálos áldozatok száma 287-re nőtt.

Népszerű