Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felújítási munkálatok Ada szűkebb központjában

2021.03.07
12:10
2021.03.07
16:18
Forrás
Pannon RTV
Aszfaltozási munkálatok zajlanak Ada központjában a Felszabadulás téri lakóházak udvarát felölelő részen. Ada önkormányzata a II. Helyi Közösséggel karöltve évtizedes problémát old meg az ott élő lakóközösség kérésére.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Javában zajlanak az aszfaltozási munkálatok Ada központjában. A több évtizedes probléma megoldása két fázisban valósulhat meg.

Kóspál Szabó Emília: „A lakóközösség nevében elmondhatom, hogy ez a beruházás nagy könnyítést jelent számunkra, mert igazából úgy a téli, mint a nyári időszakban nagyon nehézkes volt az autóval való közlekedés, a garázsba való beállás, illetve a gyerekeket nem tudtuk lehozni az udvarra és most nagyon fontos számunkra, hogy végre ez a probléma megoldódik.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Öt évvel ezelőtt már az ottani kanalizálós problémát is megoldotta az önkormányzat 1 millió dináros befektetésből. A mostani aszfaltozási munkálatok elengedhetetlenek, így a lakóközösség a II. Helyi Közösséghez fordult segítségért.

Varga Elfride, az adai II. Helyi Közösség titkára: „Azzal fordultak hozzánk, hogy valahogyan rendezni kellene ezt az udvarrészt. Ez olyan, hogy mindenkié, meg senkié sajnos, ugyanis ez a rész nincs lezárva, ezért közterületnek minősül. Így a II. Helyi Közösség tanácsa úgy döntött, hogy mindenféleképp rendbe szeretné tetetni, de közbeszólt a tavalyi helyzet, nem kezdtük el időben, így valamikor az év végén a munkálatok mégiscsak elkezdődtek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felújítás első fázisának értéke majdnem 3 millió dinár. Előreláthatólag idén megkezdődik a munkálatok második fázisa is, amely az adai színház és könyvtár udvarát is magában foglalja.

Ada
felújítás
központ
aszfaltozás

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!