Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felújítások, fejlesztések Zentán

2021.04.06
15:08
2021.04.06
17:27
Forrás
Pannon RTV
Több, a lakosság biztonságát szavatoló infrastrukturális beruházás valósulhat meg idén Zenta községben. Gyalogjárda épül a község forgalmas szakaszán, valamint a játszótereket is felújítják.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község idén több infrastrukturális beruházást is előlátott, a Népkertben lévő játszótér is meg fog újulni, az ISO szabványoknak megfelelő feltételek mellett.

A zentai önkormányzat idei tervei között szerepel egy gyalogos járda kiépítése a népkerti rész forgalmas szakaszán. A lakosok elégedettek, elmondták, régóta szükség volt erre.

Madarász Ildikó: „Ezt nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mivel az utóbbi időben nagyon sokan leköltöztek arra a részre és nagyobb a forgalom. Nagyon sokat sétálok az unokámmal arra és így biztonságosabbnak érzem azt, ha megépül ez a járda.”

Mikus Ferenc: „Örülök ennek nagyon, mert elég nagy a forgalom, sok a gyalogos, a Sportcsarnokba is mennek, biciklivel, kerékpárral is.”

A városvezetés a beruházási munkálatokat még az idén megkezdi. A zentai hídlábnál található strandtól a Halászcsárdáig egy erdei ösvény kialakítását tervezik, amely a turizmusra is kedvezően hatna.

A játszóterek rekonstrukciós munkálataira az önkormányzat közel 1,5 millió dinárt látott elő.

Homolya Ákos, Zenta Községi Tanácsának civil szervezetekkel és a városrendezéssel megbízott tagja: „2019-ben lépett életbe Szerbiában egy új törvény, ami szabályozza a játszóterek kialakítását, illetve annak biztonságát írja elő. Rövid időn belül kellene ezeket a játszótereket modernizálni és felújítani.”

Idén továbbá befejezik a Mikszáth Kálmán utca fennmaradó részének aszfaltozását.

Zenta
fejlesztés
felújítás
Homolya Ákos

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!