Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felújítások, fejlesztések Zentán

2021.04.06
15:08
2021.04.06
17:27
Forrás
Pannon RTV
Több, a lakosság biztonságát szavatoló infrastrukturális beruházás valósulhat meg idén Zenta községben. Gyalogjárda épül a község forgalmas szakaszán, valamint a játszótereket is felújítják.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község idén több infrastrukturális beruházást is előlátott, a Népkertben lévő játszótér is meg fog újulni, az ISO szabványoknak megfelelő feltételek mellett.

A zentai önkormányzat idei tervei között szerepel egy gyalogos járda kiépítése a népkerti rész forgalmas szakaszán. A lakosok elégedettek, elmondták, régóta szükség volt erre.

Madarász Ildikó: „Ezt nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mivel az utóbbi időben nagyon sokan leköltöztek arra a részre és nagyobb a forgalom. Nagyon sokat sétálok az unokámmal arra és így biztonságosabbnak érzem azt, ha megépül ez a járda.”

Mikus Ferenc: „Örülök ennek nagyon, mert elég nagy a forgalom, sok a gyalogos, a Sportcsarnokba is mennek, biciklivel, kerékpárral is.”

A városvezetés a beruházási munkálatokat még az idén megkezdi. A zentai hídlábnál található strandtól a Halászcsárdáig egy erdei ösvény kialakítását tervezik, amely a turizmusra is kedvezően hatna.

A játszóterek rekonstrukciós munkálataira az önkormányzat közel 1,5 millió dinárt látott elő.

Homolya Ákos, Zenta Községi Tanácsának civil szervezetekkel és a városrendezéssel megbízott tagja: „2019-ben lépett életbe Szerbiában egy új törvény, ami szabályozza a játszóterek kialakítását, illetve annak biztonságát írja elő. Rövid időn belül kellene ezeket a játszótereket modernizálni és felújítani.”

Idén továbbá befejezik a Mikszáth Kálmán utca fennmaradó részének aszfaltozását.

Zenta
fejlesztés
felújítás
Homolya Ákos

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.