Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felújíthatják a szabadkai Városházát

2019-02-06
16:10
2019-02-06
16:15
Forrás
Magyar Szó
Készül a helyreállítás tervdokumentációja - nyilatkozta a Magyar Szónak Silling Léda, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet igazgatója.

Szavai szerint a tetőszerkezet nagyon megviselt, a padlástér pedig nagyobb esőzések után beázik. Itt sürgős munkálatokra lenne szükség. A városvezetés már megtette a kellő lépéseket, hogy a Városháza felújításának projektdokumentációja elkészüljön. A Városháza esetében több mint harmincezer négyzetméteres felületről van szó - részletezte az igazgató és hozzátette, az elkövetkező időszakban a nyílászárók cseréjét is el kell majd végezni. Azt, hogy mikor kezdődhet a felújítás, még nem lehet tudni - szögezte le.

Szabadka
Városháza
felújítás

Most

20:15, Frissítve: 20:31

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.