Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felújítják a dűlőutakat Zenta községben

2021.12.01
12:58
2021.12.01
15:38
Forrás
Pannon RTV
Mart aszfalttal töltik fel a határutakat Zenta községben. A munkálatok már javában zajlanak. Ezek az utak nagyon fontosak a gazdáknak, most könnyebbé és biztonságosabbá válik rajtuk a közlekedés.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta Mákos nevet viselő részén már délelőtt szakadatlanul zajlottak a munkálatok. A salakozást párhuzamosan végzik a község hét helyi közösségében, ezzel az önkormányzat több éves terve valósul meg. Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott tag, Zenta KT: „A munkálatok, ha az időjárás is megengedi, a hétvégére be kellene, hogy fejeződjenek. A falusi munkák készen vannak, még két városi helyi közösségben folynak a munkálatok. A beruházás összege 4,7 millió dinárt tesz ki.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Összesen 900 méternyi út válik könnyebben járhatóvá. Az érintett települések között van Bogaras, Felsőhegy, Kevi és Tornyos is. Az önkormányzat erre az évre összesen mintegy 9 millió dinárt látott elő az utak és utcák javítására. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az önkormányzat 32 utcára készítette elő a tervdokumentációt a város területén és különböző programokon belül, falusi helyi közösségbe különböző útjavítások, vagy pedig teljesen új utak kiépítésére került sor. Ezeket az idei évi útjavításokat teljesen önerőből valósítottuk meg.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A múlt héten fejeződött be a központi Dózsa György utca újraaszfaltozása. A megnövekedett forgalom miatt közlekedési lámpát is kihelyeztek.

Zenta
Zenta Község
dűlőutak
felújítás
Cipó Igor
Czegledi Rudolf

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.