Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Felújítják a dűlőutakat Zenta községben

2021.12.01
12:58
2021.12.01
15:38
Forrás
Pannon RTV
Mart aszfalttal töltik fel a határutakat Zenta községben. A munkálatok már javában zajlanak. Ezek az utak nagyon fontosak a gazdáknak, most könnyebbé és biztonságosabbá válik rajtuk a közlekedés.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta Mákos nevet viselő részén már délelőtt szakadatlanul zajlottak a munkálatok. A salakozást párhuzamosan végzik a község hét helyi közösségében, ezzel az önkormányzat több éves terve valósul meg. Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott tag, Zenta KT: „A munkálatok, ha az időjárás is megengedi, a hétvégére be kellene, hogy fejeződjenek. A falusi munkák készen vannak, még két városi helyi közösségben folynak a munkálatok. A beruházás összege 4,7 millió dinárt tesz ki.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Összesen 900 méternyi út válik könnyebben járhatóvá. Az érintett települések között van Bogaras, Felsőhegy, Kevi és Tornyos is. Az önkormányzat erre az évre összesen mintegy 9 millió dinárt látott elő az utak és utcák javítására. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az önkormányzat 32 utcára készítette elő a tervdokumentációt a város területén és különböző programokon belül, falusi helyi közösségbe különböző útjavítások, vagy pedig teljesen új utak kiépítésére került sor. Ezeket az idei évi útjavításokat teljesen önerőből valósítottuk meg.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A múlt héten fejeződött be a központi Dózsa György utca újraaszfaltozása. A megnövekedett forgalom miatt közlekedési lámpát is kihelyeztek.

Zenta
Zenta Község
dűlőutak
felújítás
Cipó Igor
Czegledi Rudolf

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.