Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújítják a Gerontológiai Központ II-es klubját Szabadkán

2019-11-12
15:41
2019-11-12
17:50
Forrás
Pannon RTV
A felújítás összértéke csaknem 15 és fél millió dinár. A munkálatok ma kezdődtek, és három hónap múlva tervezik a létesítmény energetikai felújításának befejezését.

Rendbe hozzák majd az épület tetőburkolatát, korszerűsítik a hőszigetelését, kicserélik a nyílászárókat valamint hőszivattyút szerelnének fel. Az a cél, hogy az épület energetikai fejlesztésével 13 illetve 17 százalékkal csökkentsék a fűtési kiadásokat. Nenad Ivanišević, igazgató, Gerontológiai Központ, Szabadka: „Ezt az épületet 1992-ben Marija Mamužić adományozta a Gerontológiai Központnak, azért, hogy idősek klubjaként, valamint hogy a házi segélynyújtás és az idősek gondozásának központjaként működjön. Ebből az épületből irányítjuk az idősek otthoni gondozásának szolgáltatását minden nap, amit egyébként a város fizet.”

A házi segítségnyújtást egyébként csaknem tízezren veszik igénybe Szabadkán. Ahhoz, hogy valamilyen fejlesztés megvalósulhasson a városban, szükségszerű, hogy kész tervek, projektek legyenek, mondta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere. „Biztos vagyok benne, hogy sikerül szavatolni, biztosítani a normális életet nemcsak a legidősebbeknek, hanem a fiatoknak és a falun élőknek egyaránt. Azt, hogy függetlenül korra, nemre, vallásra és nemzetiségre, minden polgártársunknak biztosíthassuk a normális életfeltételeket.”

Vajdaság területén 16 gerontológiai központ működik, melyeknek alapítója a tartományi kormány. További 62 magántulajdonban van. A szabadkai intézmény az energiahatékonyság szempontjából az élvonalba tartozik, mondta el Predrag Vuletić, tartományi szociálisügyi titkár. „A szabadkai Gerontológiai Központ egyik fontos igénye a tűzvédelmet illeti, az igazgató majd segít ebben, illetve a Gerontológiai Központ központi épületében tervezett átjáró kiépítése is, még az év végéig. Reményeim szerint erre pozitívan válaszolunk majd, és év végéig még 30 millió dinárt fektetünk be a szabadkai Gerontológiai Központba.”

A szerb bányászati és energetikai minisztérium csaknem 11 millió dinárral pénzeli majd a létesítmény energetikai felújítását, míg a többit az önkormányzat állja. A munkálatok legkésőbb februárig tartanak.

Szabadka
Gerontológiai Központ
felújítás

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.