Ugrás a tartalomra

Felújítják a Ludas és Kispiac közötti útszakaszt

2023.01.17
15:02
2023.01.17
17:39
Forrás
Pannon RTV
Mart aszfalttal kijavították és kiszélesítették a Ludas és Kispiac közötti utat.

Az új aszfaltburkolatra tartományi forrásokra pályázik a szabadkai és a magyarkanizsai önkormányzat - mondta a helyszínen dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. A keskeny úttest igen rossz állapotban volt a nagy igénybevétel miatt.

Intenzív a forgalom a Ludas és Kispiac közötti útszakaszon, hiszen ez a legközelebbi út Szabadka és Magyarkanizsa között. A keskeny úttest szélei már letöredeztek, ezért most nagy javításra szorulnak.

A helyi gazdák mezőgépei és az áthaladó kamionforgalom is rontotta az út minőségét. A gépkocsikkal közlekedők is gyakran türelmetlenül vezetnek.

Aladics Tibor, tanácselnök, Ludas HK: „Nagyon sokan használják ezt az utat. Nagyon frekventált útszakasz, és bizony a teherforgalom számára is ez a legmegfelelőbb. A mezőgazdasági termelők itt hordják a terményeiket, és a kamionforgalom is bármennyire is tiltott, azért a sofőrök a navigáción látják, hogy ez a rövidebb út.”

Magyarkanizsa önkormányzata évente elvégzi az útszakasz mintegy 3,2 kilométeres ráeső részének karbantartását, azonban hosszútávon ez nem kifizetődő. A két önkormányzat összefogva igyekszik megoldani a problémát .

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Még a tavalyi év folyamán volt egy szakmai megbeszélés Szabadka Város Önkormányzata és Magyarkanizsa Község Önkormányzata között, hogy ezt az útszakaszt, ami összeköti a két várost, komolyabban elkezdjük terveztetni és felújítani. A tervdokumentációt közösen sikerült megterveztetni, és engedélyes tervekkel rendelkezik most már ennek az útszakasznak a kivitelezési terve.”

A Ludas és Kispiac közötti útszakaszt két fázisban újítják fel. Az első fázisban mart aszfalttal javították fel, illetve szélesítették ki az úttestet. Kitisztították az út melletti csatornát, és csapadékelvezető árkokat alakítottak ki.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Ennek köszönhetően sokkal minőségesebb ez az út, mint korábban volt. Ennél sokkal fontosabb, hogy ezek a munkálatok alapjául szolgálnak a következő fázisnak. A következő szakaszban a Tartományi Nagyberuházási Alapnál szeretnénk az idei év folyamán pályázni annak érdekében, hogy egy valódi, normális, kétsávos úttá alakuljon át ez az út, és így csökkenteni tudjuk a távolságot Szabadka és Magyarkanizsa között.”

A Szabadka Város területén található közel két kilométeres szakasz munkálatai mintegy 11,8 millió dinárba kerültek.

Ludas
Kispiac
útszakasz
Dr. Pásztor Bálint
Fejsztámer Róbert
aszfaltburkolat
Aladics Tibor

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.