Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújítják a vízvezeték-hálózatot Palicson és Szabadkán

2020-05-06
14:05
2020-05-06
16:24
Forrás
Pannon RTV
Palicson és Szabadkán tartományi források segítségével javításokat végeznek a vízvezeték-hálózaton. A cél a fürdőváros turistaövezetének jobb kommunális ellátása, valamint a régi vezetékek cseréje.

Az épülő wellnessközponttal szemben renováltatja panzióját Zoran Rajak. Arra számít, hogy a közeljövőben sokkal több turista lesz Palicson. Jónak tartja, hogy hamarosan megújul a környék vízvezeték-hálózata: „Természetesen ez kiteljesíti Palics kínálatát és megkönnyíti a munkánkat. Lehetetlen pöcegödrökkel és kutakkal dolgozni, főleg azoknak a vendéglátóknak, akiknek 20-30 vagy akár 50 férőhelyük van.”

Palicson az elmúlt időszakban számos utcában építették ki a szennyvízhálózatot. A vezetékes vízellátás azonban még mindig hagy kívánnivalót maga után. Hamarosan az Újvidéki út környékén végeznek majd ilyen munkálatokat 17 millió dinár értékben.

Dobó Márta, tanácselnök, Palics HK: „Nagyon sokan a magán szállásadók közül örülni fognak annak, hogy ha vezetékes vizet is tudnak biztosítani a vendégeik számára, mert a minőséges ivóvíz nélkülözhetetlen a vendéglátás szempontjából is. Természetesen az itt lakó embereknek is, akik nem vendéglátással foglalkoznak nagy megkönnyebbülés lesz, hogy végre vezetékes vizet tudnak majd a csapból engedni.”

 

Szabadka központjában, a Harambašić utcában még Mária-Terézia idején fektették le a vízvezeték hálózatot. Ezeket a csöveket hamarosan kicserélik. A beruházások a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság támogatásából valósulnak meg.

Újhelyi Ákos, gazdasággal megbízott tanácstag, Szabadka VT: „A Harambašić utcában 265 méteren új kanalizációs hálózatot fogunk kiépíteni 8 millió dinárból. 50 százalékát a tartomány, 50 százalékát pedig városi költségvetésből biztosítjuk ehhez a beruházáshoz. Erre azért volt szükség, mert a régi rendszer, a régi hálózat elöregedett, mivel Itt falazott kanalizációról és azbeszt csövekről beszélünk.”

A víz és csatornahálózat munkálatai mellett Szabadka dűlőutak javítására is nyert eszközöket. 10 kilométer ilyen utat rendeznek majd, mintegy 55 millió dinár értékben.

Szabadka
vízvezeték-hálózat
Palics
Dobó Márta
Újhelyi Ákos

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.