Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Felújított színházteremben tartották meg a kishegyesi falunapi ünnepséget

2023.03.26
08:47
2023.03.26
16:50
Forrás
Pannon RTV
Linka Berecz Gabriellának, a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnökének ítélték idén a Kishegyes díszpolgára címet. Az ünnepség gazdag művelődési műsorral folytatódott. A falu idén ünnepli újratelepítésének 254. évfordulóját.

Zsúfolásig megtelt a felújított kishegyesi színházterem, a falu apraja nagyja fellépett a színvonalas művelődési műsoron a nagyszülők, szülők legnagyobb örömére.  

Kecskés Tünde, Kishegyes: „A kisfiunk 10 éves, már évek óta táncol. Nagyon örülünk, hogy megmutatják ilyenkor magukat a gyerkőcök, megmutatják, hogy mit tudnak. Ilyenkor megtelik a színházterem, mert ez a mai különleges alkalom, hiszen megnézhetjük az új épületet.”

Hagyományosan a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület csoportjai és a település intézményeinek növendékei mutatkoztak be a művelődési egyesület szervezésében, mely idén ünnepli hetvenéves fennállását.  

Jovánovity Patyerek Réka, művészeti vezető, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület: „Nagyon örülünk, hogy a felújított színpad deszkáin tudunk fellépni és táncolni, hiszen erre már régen nem volt lehetőségünk. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a gyerekeknek megtanítsuk, hogy a múltból táplálkozni fontos, és csakis így lehet egy egészséges jövőképet kialakítani.”

Linka Berecz Gabriella, a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke a közösségi és kulturális élet területén végzett kiemelkedő munkájáért Kishegyes Díszpolgára díjban részesült. A helyi életnek legyen tartalmas jelene és tartalmas jövője - ez a gondolat motiválja munkájában Linka Berecz Gabriellát: „Hihetetlen sok energiát felemészt, de ha nem csináljuk, és nem dolgozunk a közösségért, a közösség szétforgácsolódik, és elvesznek a különböző tehetségeink. Nekünk az a dolgunk, hogy összefogjuk őket, jó irányba vezessük őket.”

A falunapi ünnepség az első rendezvény, amelyet a felújított színházteremben tartottak meg. Az épületkomplexum teljes körű felújítását Magyarország kormánya támogatja.  

Kovács Hanna, tanácselnök, Kishegyes HK: „A közösségi tér – ami még szintén részét képezi ennek a projektnek – munkálatai talán még két hónapot igénybe vesznek, ha ez az idő letelik, akkor megtölthetjük élettel a színháztermet, a művelődési otthont és a közösségi teret is igénybe vehetik a kishegyesi lakosok.”

254 évvel ezelőtt ebben az időszakban 81 békésszentandrási magyar család telepedett le Hegyespusztán. Erre az eseményre emlékezve ünneplik a kishegyesiek minden évben a falunapot. 

Kishegyes
Kishegyes Község
Linka Berecz Gabriella
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
Jovánovity Patyerek Réka
Falunap
falunapi ünnepség

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű