Ugrás a tartalomra
Felújított tornateremben sportolhatnak a zentai iskolások
Pannon RTV

Felújított tornateremben sportolhatnak a zentai iskolások

2017-11-21
17:34
2017-11-22
14:33
Átadták rendeltetésének a zentai November 11. Általános Iskola felújított tornatermét. A felújítás teljes összege mintegy 4 millió 700 ezer dinár volt.

A munkálatokat június végén kezdték meg és a közelmúltban fejezték be. Urbán Zsuzsanna, igazgató, Stevan Sremac Iskola: „A parkettázás volt a fő munkálat, de mire felszedtük a régi parkettát, utána alatta kibetonozták. Azután a parkettalerakás, tehát a parketta alatt is a megfelelő fóliázások, stb, szivacs, és utána lakkozás, nem tudom hány réteg.”

A felújítás mintegy 4 millió 700 ezer dinárból valósult meg, amelyből 3 millió 900 ezer dinárt a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, míg 800 ezer dinárt a Zentai Önkormányzat biztosított. Vladimir Batez, tartományi ifjúsági titkár: „Ez a mi célunk és a következő időszakban is arra törekszünk, hogy támogatásokon keresztül megteremtsük az alapokat elsősorban az iskolákban a minőségi testnevelési oktatáshoz, valamint ami magát a sportot illeti, a minél jobb feltételeket a sportolóinknak.”

Zenta önkormányzata az elmúlt pár évben is, és a jövőben is szeretne odafigyelni a község iskoláinak állapotára. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ebben a November 11. iskolában a múlt évben felújítottuk a vizes gócokat, 3-4 évvel ezelőtt pedig a Thurzó Lajos iskolában a tornatermet újítottuk fel, az idén pedig itt, a November 11. Általános Iskolában sikerült szintén a tornatermet felújítanunk.”

A következő ilyen jellegű projekt a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tornatermének a teljes felújítása lesz, amit a jövő évben szeretnének megkezdeni.

Zenta
tornaterem
felújítás
iskola

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.