Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Felújított tornateremben sportolnak az óbecsei gyerekek

2020.01.31
16:49
2020.01.31
20:46
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között avatták fel az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola felújított tornatermét.

A tartományi oktatási titkárság támogatásából az öltözők is rendbe tételére is jutott pénz. A tervek szerint az udvari sportpályák aszfaltozása és a mosdók felújítása is sorra kerül.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Boldogan kosaraznak a diákok az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola felújított tornatermében. A tanulók szerint egészen más a tornaórák hangulata, amióta megújult a tornaterem.

Horváth Kinga, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Nagyon boldog vagyok, amikor tudom, hogy tornaóra fog következni, mert egy szép, új, friss tornaterem fog várni rám.”

 

Marko Ićitović, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Nagyon szép, varázsa van a tornaóráknak, nagyon szép és jó.”
 

Tallós Martina, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Én most vagyok nyolcadikos, és nagyon örülök, hogy az iskolánknak egy nagy álma vált ezzel valóra, és nagyon örülök, hogy néhány hónapig még élvezhetem ezt a csodálatos termet.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A tornaterem és az öltözők felújítása 2,5 millió dinárba került, de számos kisebb értékű beruházást is elvégeztek az iskolában.

Tufegdžić Mónika, igazgató, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „A technikateremben is újítások történtek, mert az MNT-től is kaptunk tavaly 80 ezer dinárt padokra és székekre, és kaptunk az MNT-től 310 ezer dinárt, amiből felújítottuk a bejárati ajtókat.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A tornatermet ma ünnepélyesen is felavatták. Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár a tervekről is beszélt: „A digitális felszereltségét próbáljuk meg javítani az iskoláinknak, oktatási intézményeinknek. Ennek érdekében okostáblákat szerzünk be, most már tudjuk azt, hogy mindenki kap a tartományban. Itt Óbecsén 15 okostábla kerül kiosztásra, a 11 oktatási intézmény mindegyike kap ebből, ahol kihelyezett tagozatok vannak, ott még azok is.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A Samu Mihály Általános Iskolában hamarosan az udvari sportpályák aszfaltozása és a mosdók felújítása is sorra kerül.

Óbecse
Samu Mihály Általános Iskola
Tufegdžić Mónika
Nyilas Mihály
tornaterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.