Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Felújították a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény bölcsődéjét

2021.02.04
13:08
2021.02.04
15:13
Forrás
Pannon RTV
A beruházást a szerbiai demográfiáért és népességpolitikáért felelős titkárság 12,5 millió dinárral, míg Magyarkanizsa önkormányzata 8,5 millió dinárral támogatta. A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából pedig új bútorzatot is kapott az intézmény.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A külső és belső burkolat, a parketta, valamint a konyha is megújult. Veselinov Ibolya igazgató szerint az energiahatékonysági felújítással a magyarkanizsai Vajdaság egyik legmodernebb bölcsődéje lett. „A bölcsőde felújítását a nyílászárók kicserélésével kezdték, utána az épület külső, majd a belső festése következett. A mennyezetnek a lehozatala, ami azt jelenti, hogy fel lett szerelve a hűtés-fűtés rendszer, megújult a padló, parketta lett lerakva, így a gyerekeknek sokkal melegebb. A konyhánk is elavult volt, az is felújult.”

Pannon RTV/Apczi Jenő
Pannon RTV/Apczi Jenő

A beruházást a szerbiai demográfiáért és népességpolitikáért felelős titkársága 12,5 millió dinárral, míg Magyarkanizsa önkormányzata 8,5 millió dinár önrésszel támogatta. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ez a Családtámogatás programunk egyik része. Az Önkormányzat folytatja mindazokat a beruházásokat, amely a családok itthonmaradásának egyik feltételét biztosítja, főleg azt a feltételt, ami a közintézményekhez tartozik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A munkálatok kilenc hónapig tartottak. A Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően új bútorzatot is kapott az intézmény, melyet napi szinten 47 gyerek vehet igénybe.

Magyarkanizsa
Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény
bölcsőde
felújítás
Veselinov Ibolya
Fejsztámer Róbert
MNT

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!