Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújították a Topolyai-tó mólóit

2022.04.19
12:10
2022.04.19
20:45
Forrás
Pannon RTV
A strandszakaszt és a parkolót is rendezik.

Minderre 4 millió 800 ezer dinárt fordítottak a községi költségvetésből. Rendezett környezet várja majd a fürdőzőket, akárcsak a majálisozókat és a júniusi motoros találkozó résztvevőit, valamint a Lake Fest elnevezésű fesztivál látogatóit is.

A topolyai tópart közkedvelt kirándulóhely. Békés, rendezett környezet várja az idelátogatókat. A környékbeli fiatalok is gyakran töltik a szabadidejüket a tóparton.

Pannon RTV

Firic Martinella, Gunaras: "Nyaranta szoktunk hosszú sétákra, társasággal szórakozás, időtöltés, lazulás céljából, tényleg örülünk, hogy rendezett és hogy van itt a környéken ilyen szép hely, ahol tudunk nyaranta időt tölteni a barátokkal."

A Topolyai-tó strandján két mólót teljesen újjáépítettek az elmúlt időszakban, egyet pedig megjavítottak. A mólók rendbetétele a május elsejei ünnepek után munkaakció keretében folytatódik.

A strand fövenyét folyami kaviccsal töltötték fel. A parkolót pedig zúzott kővel tették rendezettebbé. Ezekre a munkálatokra 4,8 millió dinárt fordítottak a községi költségvetésből, mondta Szatmári Adrián, polgármester. A tó strandjának folyamatos rendezése is megoldott.

Pannon RTV

"A közterületek és a zöldfelületek karbantartását, így a topolyai tópartot is részben a közmunka programon keresztül szeretnénk megoldani, erre a célra az önkormányzati költségvetésből 10,7 millió dinárt irányoztunk elő és a közmunka programot két cégen keresztül a Komgrad Közvállalaton keresztül valamint az Aquatopon keresztül fogjuk lebonyolítani és 16 személyt fogunk alkalmazni a közmunka program keretein belül."

A közelgő május elsejei ünnepek alkalmával a toalettet is megnyitják. Június 17-19 között szervezik meg a Motorostalálkozót a strandon, majd szezonnyitóként június 23-25-között a Lake Fest elnevezésű zenei fesztivált, melyeket a topolyai önkormányzat támogat.

Topolya
móló
felújítás

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.