Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fertőtlenítőszereket kapnak Zenta polgárai

2020-03-23
15:45
2020-03-23
18:17
Forrás
Pannon RTV
Újabb szabályok léptek életbe Zenta Község területén is - számoltak be a Rendkívüli Helyzetek Zenta Községi Törzskarának mai sajtótájékoztatóján.

Czegledi Rudolf, a törzskar elnöke elmondta, hogy az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és a pékségek hétfőtől szombatig 7-től 16 óráig lesznek nyitva, vasárnap pedig 8-tól 16 óráig, kivételt azok az üzletek képeznek, amelyek fogadják a nyugdíjas vásárlókat, ezek vasárnap hajnali 4-től 7-ig is dolgoznak. Emellett vendéglátó ipari egységekben csak a házhozszállítás üzemel. Hozzátette, hogy a bejegyzett mezőgazdasági földterülettel rendelkező gazdák hajnali 5 és este 8 között végezhetik el a munkálatokat. Ez a 65 év feletti mezőgazdászokra is érvényes. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a mai napon megkezdik Zenta közterületeinek a fertőtlenítését.

Lőrinc Csongor, egészségügyi kérdésekkel megbízott tag, Zenta KT: „Holnaptól a csapatok minden házhoz el fogják juttatni az 5 literes, egy százalékos nátrium hipoklorit oldatot, ami felületfertőtlenítésre van kitalálva. Be fognak csengetni, ott fogják hagyni. Csengetés azért fontos, hogy tudják az emberek, hogy valami történik, de nem fogják a kezükbe adni, tehát ott hagyják a kapu előtt, amit az otthon levő át tud venni.”

fertőtlenítőszer
Zenta
élelmiszerüzlet
gyógyszertár
pékség
nyitvatartás

Most

Népszerű