Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fertőtlenítőszert igényelhetnek az Ada községbeliek

2020.07.13
16:29
Ada község törzskara a hétvégén több ajánlást és korlátozást fogalmazott meg a lakosság számára a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A közlemény szerint ajánlatos az orrot és a szájat elfedő maszkot hordani zárt helyiségben, továbbá kültéren olyan helyen, ahol sok ember van egyszerre és nehezebb a távolságtartás. Továbbá a lakosságnak a közintézményekben kötelező védőmaszkot használni, fertőtleníteni a kezét és távolságot tartani. A közintézményekben és közterületen lemondanak minden eseményt.

A törzskar értesíti a lakosságot fertőtlenítőszer biztosításáról. A nagyobb mennyiségű fertőtlenítőszert igénylő jogi személyek délelőtt 9 és 12 óra között vehetik át azt az adai strandfürdő hátsó bejáratánál. Kisebb mennyiségű fertőtlenítő átvételére az adai tűzoltólaktanyában jelentkezhetnek üres flakonokkal. A törzskar értesítése szerint Ada községben, július 13-án, hétfőn megkezdik a járdák, az utcák és a közterületek fertőtlenítését.

A törzskar tájékoztatása szerint légzőszervi fertőzés, magas láz, tartós köhögés, mellkasi fájdalom és légszomj esetén az emberek azonnal hívják a kezelőorvosukat, éjjel pedig a mentőszolgálatot, ahonnan további utasításokat kapnak. A telefonszámok: 024/851-272 vagy 194.

koronavírus
szigorítás
fertőtlenítőszer
maszk

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű