Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Fiatal mérnök tehetséggel találkozott Stevan Bakić

2022.07.06
14:10
2022.08.01
12:59
Forrás
Pannon RTV
Szabadka polgármestere Aleksa Stevanovićot fogadta a Városházán. Aleksa Stevanović annak a csapatnak a tagja, amely az EUROROBOT 2022 versenyen győzelmet aratott.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A "Mi Robotics" csapata májusban győzedelmeskedett a világ egyik legrangosabb robotikai versenyén. A Franciaországban megtartott viadalon az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara csapatának a tagja volt a szabadkai Aleksa Stevanović is, aki másodéves mechatronika szakos hallgatóként vett részt a megmérettetésen. „Május végén Franciaországba mentünk, ahol részt vettünk a robotika Európa-bajnokságon, ahol sok erőfeszítéssel és munkával első helyezést értünk el. Most ismét a következő évre készülünk, várjuk a pályázati kiírásra a javaslatokat, így októbertől újra nekilátunk a kemény munkának.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Stevan Bakić kiemelte, hatalmas eredményt ért el a szerbiai csapat, hiszen a robotikai versenyen a világ minden tájáról a legjobb fiatal mérnökök vettek részt. Szabadka polgármestere hangsúlyozta, Szerbiának nincs mitől tartania, ha ilyen tehetségekkel rendelkezik, mint amilyen Aleksa Stevanović is. „Kivételes siker, amely megmutatja az általános és a középiskoláink, valamint az egyetemeink minőségét, tudományunk erejét és tanáraink szakértelmét. Ugyanakkor egy magas szintű informatikai tudást is mutat, mert a kis Szerbiából jön egy csapat, amely legyőzi a nálunk gazdagabb és nagyobb országokat.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az EUROROBOT viadalt először 1994-ben rendezték meg, húsz éve pedig nemzetközi rangot szerzett, és a világ egyik legnagyobb diákversenye a robotika területén.

Stevan Bakić
Aleksa Stevanović
robotika
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.