Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Film-Katt: Filmes tábor Óbecsén

2021.07.08
17:33
Forrás
Pannon RTV
A kisfilmek forgatásának az alapjaival Rókus Zoltán színművész ismerteti meg a résztvevőket.

A Perem Magyar Színházi Egyesület szervezésében ezen a héten Film-Katt címmel első alkalommal tartanak filmes tábort az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A kisfilmek forgatásának az alapjaival Rókus Zoltán színművész ismerteti meg a résztvevőket.

Toll címmel forgattak kisfilmeket a Film-Katt elnevezésű filmes tábor résztvevői, akik hétfő óta ismerkednek a filmkészítés alapjaival az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A toll életét bemutató filmek a tábor második napján készültek.

Teleki Áron: "Engem nagyon izgatott a filmkészítés és a kamerázás. Most csinálni fogunk egy olyan kisfilmet, amiben arról lesz szó, hogy milyen a munkakapcsolat az alkalmazott és a főnök között."

Koncz Antónió már korábban is próbálkozott filmkészítéssel. A tudását szeretné most elmélyíteni.

"Azért jöttem, mert ezelőtt is érdekelt a filmkészítés, csináltam is. Azért jöttem, mert itt olyan szakemberek vannak, akik át tudják adni azt a tudást, amire nekem szükségem van, meg amit szeretnék."

Pannon RTV

A tábort Rókus Zoltán színművész vezeti, ő elsősorban a filmkészítés művészi részét szeretné átadni a résztvevőknek, akik a vágás alapjait már korábban maguktól megtanulták.

"Lényegében a vágással nem kellett foglalkozni, inkább a művészi részével: mi az, ami elhanyagolandó, mi az, amit inkább ki kell hangsúlyozni, ha van egy témánk, mi a mondanivalója, és a mondanivalót hogyan tudjuk felépíteni képkockákból, hogy az hangsúlyos legyen. Lényegében ez az, amire kiéleződött ez a tábor."

A Perem Magyar Színházi Egyesület szervezésében megvalósult táboron készült filmeket pénteken este a közönségnek is megmutatják az alkotók.

Óbecse
Film-Katt
tábor
film

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.