Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A filmforgatás rejtelmeit tárták fel Magyarkanizsán

2020.07.08
12:52
2020.07.08
16:18
Forrás
Pannon RTV
Több mint 20 fiatal vett részt a Filmes Táborban Magyarkanizsán. A táborozók megismerkedhettek a filmforgatás rejtelmeivel elméleti és gyakorlati szinten is.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Elméleti oktatással kezdődött a nap, Vranić Váradi Lívia és Pusztai Virág ismertette meg a fiatalokat a filmtörténettel, valamint bepillantást nyerhettek a filmszakmába. Ezután a táborozók csoportokat alakítottak és elkezdték tervezni saját filmjeiket.

Harmat Csongor rendezőként próbálta ki magát.

„Érdekelnek a filmek, szeretek filmet nézni, szeretek moziba járni és néha vannak olyan ötleteim, amik nagyon érdekesek lennének mozivásznon is levetítve.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A táborozók egy része a magyarkanizsai Népkertet választotta a forgatás helyszínéül, ahol egy turisztikai jellegű filmet igyekeztek elkészíteni.

Rózsa Heléna, résztvevő, Tóthfalu:

- Operatőrként tevékenykedek, és eddig nagyon tetszik.
- Miket sikerült eddig megtanulni?
- Azt, hogy hogyan kapcsolom be a kamerát, hogyan indítom el a felvételt.
- Nehéznek tűnik az operatőri munka?
- Eddig nem, de szerintem majd az lesz.

 

Pannon RTV/Molnár Ádám

A fiatalokkal három csoportvezető foglalkozott, Csubrilo Zoltán, Toldi Gergő és Csendír Viktor.

Csendir Viktor, főszerkesztő, Info TV: „Elsősorban a tábor résztvevőinek bemutattam a kameramozgást, a kamerát egy kicsit, elmagyaráztam mi mire való, hogyan kell beállítani a kamerát, hogyan kell használni, hogyan gondolkodik egy operatőr, és hogy találják ki, hogy ez valójában hogy fog zajlani, hiszen ezt a filmet végül ők fogják elkészíteni, én csak segíteni fogok ebben.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tábor szervezői elsősorban a 10-14 éves korosztályt célozták meg.

Forró Lajos, szervező, Magyarkanizsa: „Csoportokra osztva a gyerekek filmeket készítenek, majd ezeket meg is nézik, és a szakemberek segítségével elemzik, megkapják a díjukat, az oklevelüket a táborban való részvételért.”

A részvétel ingyenes volt, létrejöttét a magyar kormány támogatta.

Magyarkanizsa
film
forgatás
filmes
tábor
szereplés
forgatókönyv
rendezés
operatőr

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.