Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Fokozatosan szépül a magyarkanizsai Szent Őrangyalok Templom

2021.06.28
11:38
2021.06.28
18:49
Forrás
Pannon RTV
Befejeződtek a külső vakolási munkálatok a magyarkanizsai Szent Őrangyalok Templom épületén. A következő projekt a templom festése lesz. A felújítást Magyarkanizsa önkormányzata, az egyház, valamint a hívek adományaikkal közösen finanszírozták.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Tavaly a Szent Őrangyalok Temploma épületének belső vakolási munkálatai zajlottak, idén pedig sor kerülhetett a külső munkálatokra. A magyarkanizsai önkormányzat és a helyi egyházközség között kiváló az együttműködés. Az önkormányzat folyamatosan tudja támogatni az egyházat.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ezeknek a pályázatoknak az éves keretösszege nagyjából 1,8 millió dinár körül mozog, ezt az összeget bocsátjuk az egyházközségek részére nyilvános pályázaton keresztül és most a templom kapcsán az egy 700 ezer dináros beruházás, melyből 400 ezer dinárt az önkormányzat biztosított.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A felújításon kívül más változás is történik a templomban, a helyi plébános búcsút vesz az egyházközségtől. Zapletán Géza esperes plébános 1984 novemberében került a Szent Pál templomba, majd 2008-tól a Szent Őrangyalok Templomában is tevékenykedett: „Sok év telt el azóta, amióta ide érkeztem, csaknem 37 esztendő és ez idő alatt természetesen nagyon sok mindent megéltem, de azt kell mondanom, hogy inkább szépet és jót, mert már az első években megtapasztaltam a hívek ragaszkodását, összefogását, bármilyen vállalkozásba is kezdtünk általában támogattak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Fejsztámer Róbert elköszönt Géza atyától, aki ezentúl a szabadkai Munkás Jézus kertvárosi plébánián teljesít majd szolgálatot.

Magyarkanizsa
Szent Őrangyalok Templom
Fejsztámer Róbert
Zapletán Géza

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.