Ugrás a tartalomra

A Föld órája Topolyán (videó)

2017.03.26
14:15
Topolyán az Arcus Környezetvédő Egyesület a 33
Topolyán az Arcus Környezetvédő Egyesület a 33. Szent Gellért cserkészcsapattal és az Izlog Ideja színházklubbal együttműködve gyertyafényes közösségi klímaprogramra várta az érdeklődőket a Föld órája akció keretében.Szombat este sötétségbe borult a topolyai Sarlós Boldogasszony templom. Ezzel Topolya is csatlakozott a Föld órája nevű világméretű megmozduláshoz. Harkai Ákos, elnök, Arcus Környezetvédő Egyesület: „Szerbia 2009 óta csatlakozik ehhez a megmozduláshoz. A hatvanas logó szimbolizálja a hatvan percet. Tehát minden március utolsó szombatján 20:30-tól 21:30-ig lekapcsolják az úgymond feleslegesnek vélhető díszkivilágításokat.”fold oraja topolya 1fold oraja topolya 2A topolyaik örömmel vették a kezdeményezését. Voltak, akik csatlakoztak a templomi csoporthoz, mások jelezték a szervezetnek, hogy otthonukban lekapcsolva a lámpákat és az elektronikus berendezéseiket részt vesznek az akcióban - mondta Sihelnik József, az Arcus Környezetvédő Egyesület titkára. „Az idei évben úgy gondoltuk, hogy legyen a teamécsesekből egy tízes szám kirakva. Ez azt szimbolizálja majd az idei évben, hogy tizedik alkalommal szervezik meg a Föld óráját világviszonylatban.”Topolyán a római katolikus templom ötödik alkalommal borult sötétséTopolya
Arcus
föld órája
sötétség
Sarlós Boldogasszony templom

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.