Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Földes utakat javítanak tartományi támogatással Oromon

2019-09-27
15:11
2019-09-27
17:54
Forrás
Pannon RTV
Minden évben sikeresen pályázik Magyarkanizsa önkormányzata a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnál a mezei utak karbantartására. Idén Horgos és Magyarkanizsa mellett Orom is sorra került.

Két forgalmas, eddig földes útszakaszt borítanak be zúzott kővel és homokkal, így csaknem 2 kilométer út válik használhatóbbá. Szalkai Nemes Valéria, az önkormányzat mezőgazdasággal megbízott szakmunkatársa elmondta, idén 8,5 millió dinárt költenek a földes utak javítására, amiből a tartomány 3,5 millió dinárt biztosított, a többit Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára.

Szalkai Nemes Valéria, az önkormányzat mezőgazdasággal megbízott szakmunkatársa: „Itt Orom területén két határutat rendezünk az idén. Ez, ahol most jelenleg vagyunk, az úgynevezett Pósa-sor, amely összeköti Oromot és Völgyesnek, az igen forgalmas részét a Pósa-sori részt az oromi fürdőmendecéhez vezető úttal. Ennek a szakasznak a hossza 1460 méter, tehát majd másfél kilométer, míg a másik szakasz bent van Orom falu alatt, a vasút melletti részen.”

földes út
Orom
Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.