Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Földes utakat javítanak tartományi támogatással Oromon

2019-09-27
15:11
2019-09-27
17:54
Forrás
Pannon RTV
Minden évben sikeresen pályázik Magyarkanizsa önkormányzata a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnál a mezei utak karbantartására. Idén Horgos és Magyarkanizsa mellett Orom is sorra került.

Két forgalmas, eddig földes útszakaszt borítanak be zúzott kővel és homokkal, így csaknem 2 kilométer út válik használhatóbbá. Szalkai Nemes Valéria, az önkormányzat mezőgazdasággal megbízott szakmunkatársa elmondta, idén 8,5 millió dinárt költenek a földes utak javítására, amiből a tartomány 3,5 millió dinárt biztosított, a többit Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára.

Szalkai Nemes Valéria, az önkormányzat mezőgazdasággal megbízott szakmunkatársa: „Itt Orom területén két határutat rendezünk az idén. Ez, ahol most jelenleg vagyunk, az úgynevezett Pósa-sor, amely összeköti Oromot és Völgyesnek, az igen forgalmas részét a Pósa-sori részt az oromi fürdőmendecéhez vezető úttal. Ennek a szakasznak a hossza 1460 méter, tehát majd másfél kilométer, míg a másik szakasz bent van Orom falu alatt, a vasút melletti részen.”

földes út
Orom
Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.