Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Földterületet kap Kisbajmokon a Boysen kipufogógyártó cég

2019-02-19
16:22
2019-02-19
17:20
Forrás
Pannon RTV
10 hektárnyi földterületet kap a kisbajmoki Vámszabad Övezetben a németországi Boysen kipufogógyártó cég.

Erről is döntöttek a szabadkai Városi Tanács mai ülésén. A céggel tavaly együttműködési megállapodást írt alá Szabadka, idén pedig el is fogadták az ezzel kapcsolatos tanulmányt. A német Boysen cég azzal a feltétellel kap telephelye létesítésére ingyenes és bérmentes földterületet, hogy a következő öt évben 65 millió eurót fordítson beruházásra, és legalább 500 munkást foglalkoztasson.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „A tavalyi év közepén együttműködési megállapodást írt alá Szabadka Város és a Boysen cég arról, hogy telephelyet fog kialakítani a kisbajmoki vámszabad övezetben. Erre tavaly került sor, az idén pedig kidolgoztuk ezt a tanulmányt, amelyet a mai Városi Tanácson elfogadtunk. Ezt továbbítjuk majd a szerb kormánynak, azért, hogy ezt az állami földet ingyen és bérmentve odaadja a Boysen cégnek.”

Kisbajmok
Boysen
Újhelyi Ákos

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.