Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Földterületet kap Kisbajmokon a Boysen kipufogógyártó cég

2019-02-19
16:22
2019-02-19
17:20
Forrás
Pannon RTV
10 hektárnyi földterületet kap a kisbajmoki Vámszabad Övezetben a németországi Boysen kipufogógyártó cég.

Erről is döntöttek a szabadkai Városi Tanács mai ülésén. A céggel tavaly együttműködési megállapodást írt alá Szabadka, idén pedig el is fogadták az ezzel kapcsolatos tanulmányt. A német Boysen cég azzal a feltétellel kap telephelye létesítésére ingyenes és bérmentes földterületet, hogy a következő öt évben 65 millió eurót fordítson beruházásra, és legalább 500 munkást foglalkoztasson.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „A tavalyi év közepén együttműködési megállapodást írt alá Szabadka Város és a Boysen cég arról, hogy telephelyet fog kialakítani a kisbajmoki vámszabad övezetben. Erre tavaly került sor, az idén pedig kidolgoztuk ezt a tanulmányt, amelyet a mai Városi Tanácson elfogadtunk. Ezt továbbítjuk majd a szerb kormánynak, azért, hogy ezt az állami földet ingyen és bérmentve odaadja a Boysen cégnek.”

Kisbajmok
Boysen
Újhelyi Ákos

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű