Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Folyamatos az immunizáció Szabadkán

2021.04.16
12:40
2021.04.16
19:39
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén is folytatódik a védőoltások beadása.

Ma is folytatódott az oltakozás a szabadkai Új városházán. A délelőtt folyamán folyamatosan érkeztek a szabadkaiak, komolyabb fennakadás nem történt. A hétvégén is folytatják az oltást az észak-bácskai városban - mondták az illetékesek.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szabadkán folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások beadása. Az Új városházán kialakított oltóponton pénteken a második adagok felvételére várakoztak azok, akik a Pfizer első oltását már felvették.

Mile Vilovski:
„- Nem választottam semmit. Amikor jöttem, akkor azt mondták, van Pfizer vakcinájuk, és megkaptam a Pfizert.
- Miért döntött úgy, hogy felveszi a vakcinát?
- A saját védelem érdekében. Mondjon ki, mit akar, a vakcina megvéd.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai oltóponton az előre regisztrált, helyi vállalatok dolgozóinak is lehetőségük volt felvenni a Pfizer vakcináját.

Szekula Attila környezetében már többen megkapták valamely gyártó oltóanyagát, így ő is jelentkezett a vakcinára.
„- Nincs semmi, jól érzem magam. Nem is fájt.
- A családjából, illetve a környezetéből többen felvették már a vakcinát?
- Igen. A feleségem, a szüleim, és nagyon sok barátom is, külföldön élő rokonaim, mindenki felvette.”

Szebenyi Andrea: „Féltem ettől az egésztől, és félek is, őszintén szólva. Remélem, hogy most már valamerre alakulunk, tehát, hogy mindenki vagy felvegye, vagy valamilyen módon alakuljon ki ez az egész helyzet, mert ez mindenkinek, az emberiségnek nagyon rossz.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az emberek folyamatosan érkeztek az oltópontra pénteken, fennakadás nélkül zajlott az oltakozás a délelőtti órákban - mondta dr. Nikola Filipović általános orvos. „Az újraoltás a Pfizer vakcinájával történik. Körülbelül 60 második adag vakcina van előlátva. Ami a többit illeti, van néhány első adagos Pfizer-vakcina beadásunk, amit a vállalatok dolgozói kapnak. Van még néhány Sinopharm is, a mai napra 7-8 első adagos vakcinát terveztünk beadni.”

A Kumičić utcai általános orvosi rendelőben kialakított oltóponton pénteken a Sinopharm oltóanyagát vehették fel a polgárok - tette hozzá dr. Nikola Filipović.

Szabadka
immunizáció
vakcina
oltás
új városháza

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.