Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Folyamatos a vakcináció Magyarkanizsán

2021.06.02
13:15
2021.06.02
16:49
Forrás
Pannon RTV
Több mint 6500 polgár vette fel a védőoltás első adagját Magyarkanizsa községben eddig. A második dózist pedig 5400-an kapták már meg. Továbbra is a Pfizer, és a kínai Sinopharm védőoltás közül választhatnak az érdeklődők.

Magyarkanizsa községben a polgárok több mint 40 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltást. Folyamatos az immunizáció, napi szinten több mint százan vehetik fel az általuk választott vakcina valamelyikét

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Bakota Mária felvette a védőoltás második dózisát is. Mint mondja, az oltás után enyhe mellékhatásokat: „Az AstraZenecát kaptam Belgrádból, márciusban vettem fel az elsőt, most veszem fel a másodikat, ha minden igaz. Egy kis hidegrázás, kis izomfájdalom volt utána.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Tisza-parti településen élő Miloš Nikolić fontosnak tartotta, hogy felvegye az oltást. Máriához hasonlóan ő is a második AstraZenecáért érkezett: „Nem tapasztaltunk semmi mellékhatást. Én már megszoktam, mert már a gyerekkoromtól kezdve felvesszük a vakcinát, katonaságnál is kaptuk, fel kell venni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben eddig kicsivel több mint 6500 polgár vette fel a védőoltás első adagját, míg a második dózist 5400-an.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „A Sinopharm és a Pfizer védőoltás, ami a legjobban vonzza az embereket nálunk, és ezek a védőoltások állnak most rendelkezésünkre. Azt is el szeretném mondani, hogy 40 százalékos oltottsági szint van Magyarkanizsán, ami nem azt jelenti, hogy ennyien vannak magyarkanizsai polgárok közül beoltva, mivel a határ mentén vagyunk, illetve sokan nagyvárosokban tanulnak, dolgoznak, lehet, hogy ők ott felvették.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben az érdekeltek napi szinten választhatnak az említett oltások között és előzetes bejelentkezés nélkül is felvehetik azokat.

vakcináció
immunizáció
Magyarkanizsa
Gyólay Karolina

Most

Népszerű