Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Folyamatosan javul a járványügyi helyzet Újvidéken

2022.04.02
12:40
2022.04.02
17:34
Forrás
Pannon RTV
A Covid-kórházban jelenleg 73 beteget ápolnak, közülük 8-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Ez öttel kevesebb mint tegnap. Ezenkívül a covid-rendelőkben is jelentősen kevesebb ember jelentkezik tesztelésre.

Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt itt az újvidéki újtelepi covid-rendelőnél több százan jelentkeztek koronavírus-gyanús tünetekkel, és mintegy ötven százalékuk tesztje volt pozitív. Ez a szám mostanra napi szinten száz-százötvenre csökkent, és körülbelül 30-35 embernél mutatják ki a koronavírust.

Pannon RTV/Óvári Dániel

Leginkább 20 és 40 év közöttiek jelentkeznek a rendelőben - mondta Dr. Svetlana Katančić, az újtelepi covid-rendelő orvosa: „Ami a klinikai képet illeti, továbbra is a felső légúti tünetek dominálnak, de sokkal enyhébbek, mint az előző hullámokban, így gyorsabb és könnyebb a gyógyulás.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Ami a vakcinációt illeti, az elmúlt hónapban napi szinten kevesebb mint egy tucat ember oltatta be magát. Legtöbben a harmadik oltásért jelentkeznek. Bár javult a helyzet, a vírus nem tűnt el, így továbbra is felelősségteljesen kell viselkednünk - mondta el a szakember: „Fontos minden járványügyi intézkedés betartása, elsősorban a maszk viselése, főleg nagyobb csoportok esetében, és természetesen az vakcináció.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Az újtelepi egészségház egész épületét covid-központtá alakították január 19-én. A kedvezőbb járványügyi helyzet miatt viszont nemrégiben visszaállították korábbi funkcióját.

Újvidék
járvány
járványhelyzet
covid-kórház
covid-kórház
COVID-19
Covid-19 rendelő
covid-beteg
covid-fertőzött
covid-gyógyszer

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.