Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Folyamatosan tisztítják az utakat Törökkanizsa községben

2019-01-25
14:37
2019-01-25
19:14
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt napok havazásai során Törökkanizsa községben folyamatos volt az utak tisztítása. A község területén a fő- és mellékutakon is problémamentes a közlekedés.

Törökkanizsán az egész napos havazást követően péntek reggelre már zömében tiszta utak várták a polgárokat. Vas Mária már rég eltakarította a háza elől a havat, és az utakon sem volt gondja a közlekedéssel.

Vas Mária, Törökkanizsa: „A Kommunális Vállalat valamelyik reggel már fél hatkor itt a mi utcánkban ment a hókotróval, úgy hogy eltúrják, sózzák vagy apró követ szórnak valamivel, úgyhogy jó, szerintem jó.”

A községben az elmúlt napokban mintegy 10 centiméternyi hó hullott. Romhányi Gabriella szerint csak a folyamatos hóesés jelent problémát az utakon lévőknek.

Romhányi Gabriella, Törökkanizsa: „Autóval közlekedünk, munkába is autóval járok. A közutak azok relatív tiszták, a hóesés pillanatában csúszik, nincs takarítva, de utána már tiszták és járhatóak.”

Nagyobb mennyiségű friss hó jelenleg nem várható a községben, ám az alacsony hőmérséklet miatt az esti órákban jegesedés fordulhat elő az utakon, így fokozott óvatossággal kell továbbra is közlekedni.

Törökkanizsán a helyi utak karbantartását az önkormányzat végzi.

Orosz Urbán Csilla, alpolgármester, Törökkanizsa: „Az elmúlt időszakban semmilyen fennakadás a hó miatt nem volt Törökkanizsa önkormányzat egész területén. Nyilván a főbb utakat takarítják először és utána, ha eszközök és idő is van, utána a második és harmadik prioritású utakat.”

Az alpolgármester hozzátette, hogy a Gyála-Tiszasziget határátkelőhely felé vezető utak is járhatóak, fennakadás ott sem volt.

Törökkanizsa
hóelakarítás

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.