Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Folyamatosan tisztítják az utakat Törökkanizsa községben

2019-01-25
14:37
2019-01-25
19:14
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt napok havazásai során Törökkanizsa községben folyamatos volt az utak tisztítása. A község területén a fő- és mellékutakon is problémamentes a közlekedés.

Törökkanizsán az egész napos havazást követően péntek reggelre már zömében tiszta utak várták a polgárokat. Vas Mária már rég eltakarította a háza elől a havat, és az utakon sem volt gondja a közlekedéssel.

Vas Mária, Törökkanizsa: „A Kommunális Vállalat valamelyik reggel már fél hatkor itt a mi utcánkban ment a hókotróval, úgy hogy eltúrják, sózzák vagy apró követ szórnak valamivel, úgyhogy jó, szerintem jó.”

A községben az elmúlt napokban mintegy 10 centiméternyi hó hullott. Romhányi Gabriella szerint csak a folyamatos hóesés jelent problémát az utakon lévőknek.

Romhányi Gabriella, Törökkanizsa: „Autóval közlekedünk, munkába is autóval járok. A közutak azok relatív tiszták, a hóesés pillanatában csúszik, nincs takarítva, de utána már tiszták és járhatóak.”

Nagyobb mennyiségű friss hó jelenleg nem várható a községben, ám az alacsony hőmérséklet miatt az esti órákban jegesedés fordulhat elő az utakon, így fokozott óvatossággal kell továbbra is közlekedni.

Törökkanizsán a helyi utak karbantartását az önkormányzat végzi.

Orosz Urbán Csilla, alpolgármester, Törökkanizsa: „Az elmúlt időszakban semmilyen fennakadás a hó miatt nem volt Törökkanizsa önkormányzat egész területén. Nyilván a főbb utakat takarítják először és utána, ha eszközök és idő is van, utána a második és harmadik prioritású utakat.”

Az alpolgármester hozzátette, hogy a Gyála-Tiszasziget határátkelőhely felé vezető utak is járhatóak, fennakadás ott sem volt.

Törökkanizsa
hóelakarítás

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.