Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Folyik az élelmiszercsomagok kiosztása Adán

2020-04-07
18:31
2020-04-07
20:31
Forrás
Pannon RTV
Április elején kezdték meg az élelmiszercsomagok kiosztását Ada Község területén.

A csomag alapvető élelmiszereket tartalmaz, mint pl. kristálycukrot, olajat, lisztet, rizst, száraztésztát, emellett különféle zöldségeket és narancsot. A segélycsomagokat hétköznaponként, a kijárási tilalom ideje alatt juttatják el a község összes háztartásába, azért, hogy a polgárok személyesen vehessék át őket. A tervek szerint a húsvéti ünnepek előtt szeretnék befejezni a csomagok átadását.

Bilicki Zoltán, polgármester, Ada: „Ada Község Önkormányzata a saját költségvetéséből, együttműködve a község területén található helyi közösségekkel, különített el bizonyos pénzeszközöket annak céljából, hogy minden háztartásnak támogatást, segítséget nyújtsunk ebben a krízises időszakban. A Covid vírus által okozott áldatlan helyzet nehézségekkel jár mindannyiunk számára, ezért is döntöttünk úgy, hogy minden háztartásunk számára biztosítunk egy élelmiszercsomagot.”

Ada
Bilicki Zoltán

Most

14:22

Drágul a cigaretta

Februártól 10 dinárral emelkedik a cigaretta dobozonkénti ára Szerbiában. A Večernje novosti napilap szerint ennyivel drágulnak a zentai JTI dohányipari cég termékei. Az áremelésre a luxusadó rendszeres összehangolása miatt kerül sor.
12:30

Ingyenes online gazdafórumon vehetnek részt a termelők

Több héten át tartó gazdafórumot indít a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány. Az előadások online kísérhetők a VASZ honlapján, a regisztráció és a virtuális részvétel ingyenes a termelők számára.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.