Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódik az aquapark építése Palicson

2022.06.27
14:29
2022.06.27
16:14
Forrás
Pannon RTV
Megteremtődtek az anyagi feltételek az élményfürdő befejezéséhez. Köztársasági forrásból biztosítanak a beruházáshoz kétmillió eurót, amelyet már jóváhagyott a szerb kormány.

Három és fél éve kezdődött a palicsi aquapark építése, az alapkövet illusztris vendégek helyezték el még 2018 decemberében. Akkor határozott ígéretek hangzottak el, milyen forrásokból fogják megvalósítani a beruházást, ennek ellenére ez a negyedik nyár, hogy Palicson nincs csúszdázás és élményfürdőzés.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Pásztor István most az aquapark helyszínén jelentette be, hogy folytatják az építkezést. Másfél év csatározás kellett hozzá, hogy a mulasztásokat helyrehozzák, a projekt pénzügyi konstrukcióját rendbe tegyék, a hiányzó engedélyeket beszerezzék – részletezte a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki egyben a Palics Park Kft. közgyűlési elnöke is. Mint fogalmazott, mostanra minden feltétel adott, hogy folytassák és be is fejezzék a megkezdett munkát.

„Arra számítunk, hogy az elkövetkező mintegy fél évben, tehát valamikor az év végéig, a jövő év elejéig ez a komplexum ki fog épülni. Ez a mintegy 4,5 hektáros terület gazdagodik azokkal a tartalmakkal, amelyek tervezésre kerültek. Ez azt jelenti, hogy kívül négy medence volna, benn, az épületben, aminek a területe vagy a felülete mintegy 3400 négyzetméter, összesen öt fürdőfelület vagy vízfelület állna rendelkezésre.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Még legalább annyit kell rákölteni a palicsi aquapark építésére, mint amennyit eddig belefektettek. Először köztársasági forrásból biztosítanak a beruházáshoz kétmillió eurót, erről most kötik meg a szerződést a szerb kormánnyal. Emellett szükség lesz még mintegy négymillió euróra, amit ősszel, a köztársasági költségvetés módosításakor terveznek be, és Szabadka városa is biztosít körülbelül egymillió eurót. Mindez elég lesz ahhoz, hogy befejezzék a palicsi aquaparkot.

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.:
„Indulni fogok Belgrádba, és alá fogjuk írni a 230 millió dinár értékű szerződést. A munka egy szerződésmódosítással fog folytatódni, melyet a fő kivitelezővel alá fogunk írni. A szerződésmódosításban szereplő érték nem kívánja maga után a közbeszerzést, ezért nagyon gyorsan fogunk tudni haladni.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Palics azonban akkor lesz az igazi, ha megoldják a tó problémáját is. Pásztor István arról beszélt, hogy milyen megoldásban gondolkodnak.

„A tó vizének a minősége ebben a pillanatban is olyan, hogy fürdésre nem javasolt. Azon dolgozunk, mivel ennek megvannak a technológiai-technikai lehetőségei, hogy a tó vizében olyan medencéket próbáljunk kialakítani, amik lehetővé fogják tenni a tóban való fürdést úgy, hogy a medencében levő víz tisztább legyen, mint a tónak a vize.”

A tóban tehát elzárt területeket, tisztított medencéket alakítanának ki. Ezeket mentesítenék az iszaptól, a vegyi és más anyagoktól, és folyamatosan tisztítanák. Pásztor szerint ezzel a megoldással garantálni tudnák az egészséges fürdőzést a Palicsi-tóban.

Palics
aquapark
wellnessközpont
beruházás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.