Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódik a fakitermelés Zentánál

2020-07-02
17:38
2020-07-02
17:46
Forrás
Pannon RTV
A több mint harminc éve telepített nyárfaültetvényeket vágják ki, a fák többsége belül korhadt, és így veszélyt is jelentenek.

Még márciusban elkezdődött a tarvágás a Tisza bal partján, a bánáti oldalon. A favágás júliusban megtörténik a Tisza jobb oldalán is, a híd lábától Magyarkanizsa felé 3,5 km hosszúságban. A munkálatokat a Duna–Tisza–Duna Vízgazdálkodási Vállalat végzi.

Czegledi Rudolf elmondta, a több mint harminc éve telepített nyárfákat vágják ki. A zentai polgármester kiemelte, a fák többsége belül korhadt, a szélsőséges időjárás már több fát kidöntött, és a nyárfák egy részét betegség támadta meg. Ősszel új nyárfacsemetéket ültetnek majd – tette hozzá Czegledi. Hangsúlyozta, a cég a fákat kedvező áron tűzifaként értékesíti, azokat a részeket pedig, amelyeket más módon is fel lehet használni, feldolgozó üzemeknek adja el.

Zenta
fakitermelés
favágás
Tisza
nyárfa
Duna–Tisza–Duna
Czegledi Rudolf

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.