Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódik a fakitermelés Zentánál

2020.07.02
17:38
2020.07.02
17:46
Forrás
Pannon RTV
A több mint harminc éve telepített nyárfaültetvényeket vágják ki, a fák többsége belül korhadt, és így veszélyt is jelentenek.

Még márciusban elkezdődött a tarvágás a Tisza bal partján, a bánáti oldalon. A favágás júliusban megtörténik a Tisza jobb oldalán is, a híd lábától Magyarkanizsa felé 3,5 km hosszúságban. A munkálatokat a Duna–Tisza–Duna Vízgazdálkodási Vállalat végzi.

Czegledi Rudolf elmondta, a több mint harminc éve telepített nyárfákat vágják ki. A zentai polgármester kiemelte, a fák többsége belül korhadt, a szélsőséges időjárás már több fát kidöntött, és a nyárfák egy részét betegség támadta meg. Ősszel új nyárfacsemetéket ültetnek majd – tette hozzá Czegledi. Hangsúlyozta, a cég a fákat kedvező áron tűzifaként értékesíti, azokat a részeket pedig, amelyeket más módon is fel lehet használni, feldolgozó üzemeknek adja el.

Zenta
fakitermelés
favágás
Tisza
nyárfa
Duna–Tisza–Duna
Czegledi Rudolf

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.