Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Fontos fejlesztések zajlanak Topolyán

2022.06.02
16:07
2022.06.02
19:40
Forrás
Pannon RTV
Topolyán az Edvard Kardelj utcában és a Diákotthonhoz vezető úton a közvilágítás kialakításának munkálatai zajlanak, valamint a topolyai autóskemping belső úthálózatának részleges kiépítése is folyamatban van.

Mindkét helyszínen régi problémát orvosol a közvilágítás kialakítása, ugyanis az ipari parkban található Edvard Kardelj utcában több gyár is működik, valamint a topolyai Diákotthon felé vezető úton is nagy a forgalom.

Barna Boglárka, a Topolyai Diákotthon vezetője: „Egy évvel ezelőtt beköltöztek a gyerekek a diákotthonba, mi akkor a polgármester úrnak Topolyán jeleztük, hogy a közvilágítást itt jó lenne, ha megoldanák, mivel egyre nagyobb lett itt a forgalom, az emberek is egyre többet járnak erre autóval, az iskola is ugyanígy mellettünk van, és azt tapasztaltuk, főleg a téli periódusban, hogy nagyon gyorsan besötétedik, ezért szükséges lenne a közvilágítást megoldani.”

Az ipari parkban történő beruházás értéke 3,5 millió dinár, a Diákotthonhoz vezető útszakasz pedig 2,8 millió dináros beruházás.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: „Mindkét helyszínen elektromos LED égőket fogunk felszerelni, ugyanakkor folyamatban van az autós kemping belső úthálózatának egy részének a kiépítése. Ez az úthálózat betonszegéllyel lesz ellátva és zúzott kaviccsal lesz feltöltve, valamint készülődünk a Lake Fesztre, amely június 23. és 25. között kerül megszervezésre, zúzott kaviccsal töltöttük föl a félszigetre vezető utat.”

Ivanics Zoltán, az Aqua Top Kft. igazgatója elmondta, még csak szervezetten fogad vendégeket a létesítmény.

„Ahogy látjuk is a munkák folyamatban vannak, az infrastruktúra kialakítása van folyamatban. Az idén már nagyobb beruházásokat nem tervezünk, szeretnénk, ha a fesztivál résztvevőit el tudnánk szállásolni ezekkel a körülményekkel, ami most látható. Jövőre szeretnénk a terv szerint még egy nagy teraszt kialakítani, és a bungalóknak a kiépítése lesz folyamatban.”

A közvilágítással kapcsolatos munkálatok a tervek szerint az elkövetkező 15-20 napban befejeződnek, valamint a kempingben folyamatban lévő munka is két héten belül lezajlik.

Topolya
fejlesztés
Szatmári Adrián
Barna Boglárka

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű