Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fontos a vidékfejlesztés

2021.07.21
15:47
2021.07.21
19:27
Forrás
Pannon RTV
Mezőgazdasági, vidékfejlesztésére irányuló rendezvényeket támogat idén is Szabadka.

Többek között a királyhalmi Szamárverseny, a hajdújárási és a palicsi Szüreti Napok, a ludasi Fokhagymanapok, a mérgesi Új Pálinka Fesztivál és a Biofest kapott támogatást a város mezőgazdasági pályázatán. Erre a célra mintegy 2,5 millió dinárt különítettek el a költségvetésből.

Pannon RTV

A ludasi falunappal egybekötött, fokhagymáról szóló fesztivál megszervezésére gyűjti a pénzt a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület. Sörös Márta, az egyesület elnöke elmondta, Szabadka támogatása nélkül nem igazán tudnák megszervezni a hagyományos eseményt.

Sörös Márta, elnök, Ludas Közösségfejlesztő Egyesület: „150 ezer dinár, ami majd a vendéglátásban, a rendezésben, hangosításban, zenében fog segíteni bennünket.”

Pannon RTV

Már harmadik éve sikeresen pályáznak Szabadka civil szervezetek részére kiírt mezőgazdasági jellegű pályázatára a mérgesi Új Pálinka Fesztivál szervezői.

Saša Kopilović, elnök, a Szabadkai Peščara Pálinka termelők és kedvelők Egyesülete: „A pénzeszközöket leginkább a rendezvény után kapjuk, mert minden iratot be kell szerezni. A pénzt arra költjük, amit fel is tüntettünk a projektben, azaz amire szükségünk van: serlegek, érmek, színpad, hangosítás, sok minden van. Ha mindezt megcsináltuk, megkapjuk a pénzt és megkapjuk a számlákat, minden befizetünk, majd megírjuk a pénzügyi jelentést, amelyet a városnak adunk át újra.

Pannon RTV

Minden évben május végén Szabadka városa pályázatot hirdet azon civil szervezetek támogatására, amelyek hagyományos mezőgazdasági jellegű vagy vidékfejlesztési rendezvényeket szerveznek. Idén a város költségvetéséből mintegy 2,5 millió dinárt láttak elő erre a célra. A pályázatra 22 civil szervezet jelentkezett.

Vitković Aleksandar, titkár, mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság, Szabadka: „Minden pályázó időben eljuttatta hozzánk az iktatón keresztül a dokumentációt. Azonban, amikor a bizottság ellenőrizte a mellékelt iratokat, kiderült, hogy négy egyesületet el kell utasítanunk, mert bizonyos feltételeknek nem feleltek meg. Gyakorlatilag 18 egyesület kapott most anyagi támogatást. Az összeg 80 ezer dinártól 150 ezer dinárig terjed. A 150 ezer dinár egyébként a maximális összeg, amit lehetett igényelni, ami a pályázatban szerepelt is. Így 2 millió 430 ezer dinár került kiosztásra.”

Pannon RTV

A civil szervezetek a héten reggel 9-től fél 11-ig írhatják alá a szerződéseket a városháza ügyfélszolgálatánál, a 15-ös pultnál. Szerdán 13 egyesület élt már a lehetőséggel.

támogatás
Szabadka
fokhagymafesztivál

Most

Népszerű