Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Forralt bor illata csábít a Winterfestre - Szabadka ünnepi hangulatba borult

2022.12.05
19:46
2022.12.05
21:01
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit a téli vásár Szabadkán. A város központjában több mint hetven kiállító várja az érdeklődőket. Az elengedhetetlen forralt bor mellett idén is számos gasztronómiai ínyencséggel és kézműves termékekkel várják az érdeklődőket.
Pannon RTV/Gál Hermina

Uglik Auróra barátnőjével a forralt bornak nem tudott ellenállni.

„ Nagyon tetszik, most jöttem az egyetemről. Remélem, hogy sokszor ki tudok majd jönni idén az egyetem után egy picit körbenézni.
- Forralt boroztok. Szoktatok-e még valamit itt venni?
- Kürtős kalácsot, mindig.”

Sokan olyan kézműves termékekkel érkeztek a karácsonyi vásárra, amelyek szorosan kapcsolódnak az ünnepekhez.

Szabó Kornélia, árus:
Ajtókopogtatókat, kis karácsonyfa díszeket, gyöngyfűzésből láncokat, kis ékszereket hoztunk.
- Vannak-e már érdeklődők az első napon?
- Igen. Érdeklődtek, nézelődtek, picit vásároltak.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A szervező a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállat. Szerintük az elmúlt években a rendezvény a város ünnepi hangulatának nélkülözhetetlen részévé vált, és egyben turisztikai látványosság is.

A Winterfestet Srđan Samardžić, a szabadkai Városi Tanács gazdasággal megbízott tagja nyitotta meg.

„11. alkalommal szerveztük meg Szabadkán a karácsonyi és újévi rendezvényt, a Winterfestet. A kínálat igazán gazdag, Szabadka ünnepi hangulatba borult.”

A karácsonyi vásár első napján már hatalmas volt az érdeklődés. Egészen január 8-ig várják az érdeklődőket reggel és este 9 között.

Winterfest
téli vásár
vásár
Szabadka
Srđan Samardžić
forralt bor

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.