Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Gálaestet tartott a Topolyai Alapfokú Zeneiskola

2022.06.22
08:09
2022.06.22
20:25
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény legügyesebb zenésztanoncai mutatták be tudásukat és tehetségüket az évzárón. A gálaest egyben az iskola igazgatójának nyugdíjba vonulási ünnepsége is volt. Ebben a tanévben 18 diák 32 díjat szerzett.

A gálaesten 20 produkciót tekinthetett meg a közönség. A versenyeken díjazott diákok elismerő okleveleit is kiosztották. Ebben a tanévben 18 diák 32 díjat szerzett. Maruzsenszki András József 4 éve hegedül, az idei iskolaévben pedig két versenyen is első díjjal jutalmazták. „Én etűdöket szeretek játszani nagyon, mert az etűdökben olyan dolgokat lehet megtanulni, például a triolákat lehet gyakorolni, amik a darabokban vannak, amiket játszom én.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A topolyai zeneiskolában 29 pedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Szűcs Budai Klára jelenleg 15 fiatalt tanít zongorázni, közülük hárman léptek fel az évzárón. „Ezek fontos pillanatok, mert lezárja ezt a tanévet, nagyon sokat készülünk rájuk, a diákok odaadó munkájukat adják, plusz a szülők be kell, hogy hordják az iskolába őket, a gyerekek sokat gyakorolnak, a tanárok is sokat dolgoznak, nagy munka van emögött.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az iskolát 1966-ban alapították, ekkor a diákok csupán három hangszeren tanulhattak meg játszani, ez mára 10-re bővült, és mintegy 300 diákja van az iskolának - mondta Diósi Rózsa, a zeneiskola igazgatója, aki 20 éve vezeti az iskolát, idén pedig nyugdíjba vonul. „Sok kitűnő, professzionális pedagógusunk van, akik nagy eredményeket értek el versenyeken, és az ő eredményeiknek köszönhetően ez az iskola igen felemelkedett, és igen magas szinten van Szerbiában, és az egyik legeredményesebb iskolák közé tartozik, erre nagyon büszke vagyok.”

A visszavonuló igazgató beszédében köszönetet mondott a szülőknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az iskola évről évre újabb hangszerekkel gyarapodhasson.

gálaest
Topolyai Alapfokú Zeneiskola

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.